PlayStation 4-Xbox One cross-play: „valószínűleg sosem fog bekövetkezni!”

Valaki elég durván leírta a két rivális közötti cross-play lehetőségét!

Ez az illető pedig nem más, mint Phil Spencer, az Xbox-vezér, aki a Brazil Game Show-n ült le beszélgetni a GameSpottal, ahol ezt nyilatkozta:

„Nehéz számomra kommentálni a Sony motivációját és idővonalát. Tudom, hogy van egy adott nézet, hogy ha a barátaimnak ez a konzol van otthon, nem játszhatnak azokkal, akik másmilyet vesznek. Ez egy indok, ami miatt az enyémet vásárolják meg, és ez az ok nem fog eltűnni. Ezért tesszük a Minecraftot úgy ki, hogy ez egy olyan játék, ami lehetővé teszi az embereknek az együtt játszást platformtól függetlenül. Nem hiszem, hogy bárki más ugyanezzel a megközelítéssel élne az ökoszisztéma felé, szóval nem fogok semmit sem veszett fejsze nyeleként jellemezni, de úgy gondolom, hogy néhány alapok [ami miatt nincs cross-play] és forgatókönyv nem fog eltűnni, így nem tudom, mi változhat.”

Egy másik japán cég viszont támogatja őket: „Állandóan beszélünk a Sony-val. Eladások és játékmenet tekintetében mi vagyunk az egyik legerősebb játék a Minecrafttal a PlayStationön. Hasonló a helyzet a Nintendóval – a velük való kapcsolat erős. Nagyon támogatóak voltak idáig és mi továbbra is együttműködünk velük. A Sony nézete eltérő, és beszélniük kellene arról, hogy mi is ez pontosan…”

Csakhogy már volt egy kis cross-play egy hibából fakadóan a Fortnite-tal kapcsolatban, ami gyorsan megszűnt… kár.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu