Kiskorút fizetett le szexért a Counter-Strike társalkotója?

Jess Cliffe nehéz helyzetben van.

Nemrég arról számoltunk be, hogy Jess Cliffe-et, a Counter-Strike egyik alkotóját letartóztatták. Ezzel kapcsolatban van pár új fejlemény. A KIRO 7 arról ír, hogy egy kiskorúnak fizetett szexért, és egy alkalommal akarata ellenére rögzítette az aktust.

A hivatalos iratok AC-ként nevezik a kiskorút, aki jelenleg tizenhat éves, és ő Cliffe-fel a SeekingArrangement.com weboldalon ismerkedett meg. AC azt állítja, hogy legalább háromszor találkozott Cliffe-fel, és óránként 300 dollár (olyan laza 80 ezer forint…) volt a jussa ezért.

Az Ars Technica szerint Cliffe óvadéka az eddigi negyedmillió dollár helyett mindössze 150 ezer dollár lett. Cliffe ügyvédje, Zachary Wagnild azt állította a bíróságon, hogy Cliffe (aki nem szólalt meg) nem keresett kiskorúakat, és nem tudott arról, hogy AC kiskorú lett volna. A bíró szerint Cliffe veszélyes a környezetére, és ezt a bizonyítékok alapján állította.

Cliffe AC-vel február 23-áig nem találkozhat, és a Valve felfüggesztette őt. Nem lenne meglepő, ha itt még nem lenne vége az ügynek.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu