Pure Farming 2018 – A farm, ahol élünk

TESZT – Semmilyen kreatív ötletem nincsen az első bekezdésbe, úgyhogy ezúttal a Szaharánál szárazabban definiálom, hogy a Techland (Dying Light) kiadásában megjelent Pure Farming 2018 segítségével konzolon is farmolhatunk, ami bár egy elvont, de itt-ott, főleg Németország környékén képes komolyabb profitot termelni. (Ők kajolják a szimeket…)

 

A játék egy farmszimulátor. Igen. Most, hogy ezzel a nemtudomhányésabszolútNEMérdekelhány olvasó nagyobb százaléka már az X-re kattintva eltávozott, az Ice Flames játékáról el lehet mondani, hogy a célra megfelel, és képes kiszolgálni ezt a niche, elvont közösséget.

Történet

Lehetőségünk van sztorimódban is játszani, ami miatt meg is vagyok lőve (egy ilyen játékot nem a történet alapján kéne értékelni, itt csak pluszként van, de akkor mi lesz az ötödik értékelési tényező…?): testreszabhatjuk a karakterünket, ami plusz, és egy családtag elhunyta következtében mi vesszük át a farmja irányítását, az összes anyagi kockázatával (mínuszból indulunk). Újabb pozitívumként fel is hozhatnám, hogy komolyabb tutorialt is kínál a Pure Farming 2018 – nem fog kapásból a farm közepére vágni, hogy nesze, csináljál valamit. Ez értékelendő dolog: az első küldetések során a számunkra fontos járművek és helyszínek megjelölésre kerülnek a térképen, csak a kivitelezés nem lett tökéletes.

A Free Farming, ahogy a neve is sugallja, szabad kezet ad, és azt csinálunk a farmon, amit akarunk, és amennyi pénzből szeretnénk. Van még egy harmadik mód is, a Farming Challenges – itt már a birtokunkban van minden járgány és a kellő föld, itt is pénzügyileg kell jól kihozni a termésből annyit, hogy pluszban végezzük. Akár több farmot is kezelhetünk egyszerre – ha egy nem elég, ugye…

Jármű

Magvetéstől aratásig többféle, a valódihoz hűen lemodellezett jármű is a kezelésünkbe vehető, és a legtöbbje eltérő kezelést ígér és kínál (megvan, akkor az irányítás lesz az a kategória… nagy nehezen, kínkeservesen is, de összehozom…), és szerintem itt azért tetten érhető, hogy a fejlesztők tényleg komolyan vették a munkájukat. Porosodik, koszosodik, közben, ha esetleg ránk zúdulna az eső, még a szélvédőtörlő lapát is múkod.

Persze ez nem jelenti azt, hogy könnyen megszokható, vagy megszerethető a Pure Farming 2018. Éppen ellenkezőleg: idő kell hozzá, és nagy eséllyel mi is leszűrésre kerülnénk a rostán. Meg kell tanulni az alapvető dolgokat, amihez a tutorial kezdeti segítségnyújtása csak az első lépés. Maga a tutorial is egy kicsit körülményes, mert gyakran a tablethez nyúlunk, mert mondjuk a háziállatok takarmányával kapcsolatban valamit elfelejtettünk.

Éjjel-nappal farm

Napszakváltakozás? Van. Több ország? (Pl. Japán, Olaszország, Németország, Amerika, hogy csak négyet említsek…) Van. Változatosság a járművekben? Van. Grafika? Szerintem egészen elfogadható, és hangzásra sem olyan gyenge a Pure Farming 2018. S mégis, nyugtató élményt kínál, csakhogy a játék maga olyan, hogy nem fog, sőt, NEM FOG hatalmas sikert aratni.

Ez ugyanis nem egy AAA játék, és nem is lehet aképp értékelni. A Pure Farming 2018 egy 7-es: jó, de nem lesz emlékezetes több év múlva – aki szeretne farmer lenni, de nincs hozzá PC-je, itt a lehetőség rá. Viszont mindenki másnak nehezen tudnám ajánlani. Nem véletlenül nem írtam olyan sokat a játékról: elvont kategóriájú, és bár egészen jó és elfogadhatóan kezelhető, nem fogjuk a magyar eladási toplisták élén találni.

Szóval a Pure Farming 2018 az Ice Flamestől egy korrekt produktum, és ezért megérdemli, hogy jónak tekinthessük. Csak ha lett volna benne fast travel, na azt komolyan értékeltem volna. Mindegy, azért így sem rossz vétel azoknak, akik ilyenre vágynak.

-V-

Pro:

+ A farmszimulátorosoknak most konzolon is lehetőségük van kiélni hobbijukat
+ Nem olyan ronda
+ Tutorial

Kontra:

– A tutorial kivitelezése lehetett volna egy kicsit jobb
– Elvont, így nem fog nagyon nagy sikert aratni
– A kezdeti néhány órán túl kell lendülnie a kezdőknek (aztán jöhet a fast travel hiányából adódó lassú közlekedés is…)


Kiadó: Techland Publishing

Fejlesztő: Deck Nine Games

Stílus: Farmszimulátor

Megjelenés: 2018. március 13.

Pure Farming 2018

Játékmenet - 4.8
Grafika - 8.5
Irányítás - 8.3
Zene/Audio - 7.2
Hangulat - 6.6

7.1

Farmerdzseki traktor nélkül

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu