A The Order: 1886 bukása után a Ready At Dawn következő De-formers-e sem vált túlzottan sikeressé

Olyannyira nem az, hogy a multiplayer játék szervereit augusztusban be is zárják.

Nektek tetszett a The Order: 1886? Nekem kifejezetten bejött, sosem értettem a játék iránti hatalmas ellenszenvet. (Az ultrarövid játékidőt leszámítva.) Viszont az tény, hogy az eladások, illetve a nemzetközi sajtóvisszhang és a játékosok reakciói terén enyhén szólva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, méghozzá olyannyira nem, hogy a fejlesztő Ready At Dawn kukázta az eredetileg több részesre tervezett projektet és valami egészen más projektbe kezdtek. Eleinte óriási titkolózás, hatalmas csend volt a projekt közül is ez nagyjából így is maradt, mert igazából mi is csak most hallottunk róla másodszorra, hogy augusztusban meg is szűnik a játék. Pedig az inkább fiatalabb korosztályt célzó játéknak PS4, Xbox One és PC verziója is megjelent, de mindhárom platformon teljes érdektelenségbe fulladt.

„Bármennyire is fájdalmas, de meg kellett hoznunk ezt a szükséges döntést, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a De-formers gazdaságilag életképtelen az USA-ban és Európában.” – nyilatkozta a fejlesztő csapat. „E döntés révén sokkal jobb játékélményt tudunk majd a jövendő címeinkben nyújtani, illetve lehetőséget is biztosít arra nézve, hogy ezeken dolgozhassunk.” – olvashatjuk a rendkívül diplomatikus okfejtést a szerverek bezárásával kapcsolatban.

A játék szingli része egyébként megmarad, tehát aki a Vágási Feri mém stílusában most kapcsolna, hogy most végre belevágna a De-formers-be, az sem fog hoppon maradni. (Bár az kérdéses, hogy mennyi értelme van ennek a játéknak egyjátékos módban.) Mindenesetre a játék ingyenessé fog válni, szóval vesztenivalója nem lesz senkinek, legfeljebb a drága szabadidő.

Iróniát félretéve: azt egyelőre ezúttal sem tudni, hogy a Ready At Dawn a két emberes bukás után milyen harmadik projekten kezdett el dolgozni, de talán a rövidesen megrendezett E3-on többet fogunk tudni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu