The Council – Episode 2: Hide And Seek – Bújócska a trónért

TESZT – Az első The Council epizód esetében is azt pedzegettem, hogy a Big Bad Wolf valami jóra állt rá, és bizony ezúttal is alátámasztották a gondolatom: érthető, hogy a Telltale most berezelt, ugyanis a második felvonás is kétféleképpen KEZDŐDHET (és innentől nem nagyon spoilereznék, ráadásul csak egy elmentésem van JELENLEG), ami már messze túlmutat az eddigi király teljesítményén.

 

Az értékelés a második oldal alján egyetlen dolog miatt annyi: élveztem a Hide and Seeket, és véget ért kb. három óra után. Ebből a három órából azért kiteszi a részét a nyomozósdi, amit itt erősebben jelen van az első részhez képest (ott inkább az epizód második felében volt ennek nagyobb szerepe), így akár kockázatos is lehet a pontjaink felhasználása, ugyanis a párbeszédekre is érdemes lesz megőrizni azért párat, mert ne feledjük: nincsen idővisszatekerősdi vagy második esély.

Godoy

Ezen gondolkodtam amúgy: a megjelenés előtti trailerhez csapott sajtóközleményben megemlítették, hogy egy spanyol király is csatlakozni fog a Lord Mortimer szigetén tartózkodó egyénekhez… és kiderült, hogy Manuel Godoy az. (És itt reflexből Godot-ot írtam. Godotra várva. Írta Samuel Beckett.) Nos, ha emlékezetem nem csal, akkor ő Spanyolország MINISZTERELNÖKE volt… no mindegy, azért még megemlíteném a labirintusos puzzle-t is, ami szintén igencsak hangulatos volt, és bizony itt is szépen el lehet baltázni az egészet. Ettől függetlenül abszolút az epizód egyik FÉNYPONYTJA ez a szekció volt, ami szerintem akkor is előjön, ha teljesen más játékstílust veszünk fel (és így más döntéseket hozunk). Azért nem lehet a Telltale-formulától még annyira radikálisan eltérni.

Azt megteszi máshol a The Council, ami továbbra is a három fő Louis-karakterisztikával emel a színvonalon. Diplomat, Occultist, Detective – itt főleg a nyomozós megközelítés felé haladók élvezhetnek itt-ott előnyt, de számomra a diplomata játékstílus (és az ehhez köthető perkek szintléptetése) a párbeszédes konfliktusok során esnek kézre. Itt azért lehet már elég komolyan variálni, és mivel öt epizódból áll a The Council, mire elkészül, a játék legvégére (amikor is talán végre kiderül, hogy mi a csuda is folyik ezen az elit szigeten) már durván szerteágazhatnak a cselekedeteink következményei és a játékstílusunk is.

Napoleon

A történet eddig is jó volt, most viszont egyet előrelépett, ami jó jel lehet a további három fejezetnek. Erre valószínűleg nem is lesz gond. A grafika (bár talán kissé fakónak érződhet) szintén jó, viszont láttam már olyan kommenteket az első rész videói alatt YT-n, hogy PS2-es szint. (Azért ne hasonlítsuk egy már majdnem 18 éves hardver teljesítményéhez a The Councilt…) Az audió továbbra is rendben van, és a hibák meglepő módon itt is hasonlítanak az első felvonáshoz. Felmerülhet, hogy valamire nem reagálunk időben, vagy akár a feliratokban bukkanhatunk ismételten minimális elírásokra. Az utóbbi valamelyest ront az összképen, az előbbi pedig már-már kezd tradícióba átmenni…

Még

Az első részre felkerekítéssel egy 8,5-est dobtam. Most anélkül is megkapja ezt! Az epizodikus játékok kedvelőinek kifejezetten ajánlott a The Council beszerzése, ugyanis a Big Bad Wolf most már nem nagyon árul zsákbamacskát, és az első rész minősége nem volt csak pünkösdi királyság. A Telltale számára igencsak nehéz lesz megközelítenie a The Council színvonalát, ami a történelmi vonulatával (még ha kitalált is a sztori maga) durván behúzhatja az év egyik kiemelkedő meglepetése címet. Itt azért kevesebb „küldetés” lett az első felvonás után, de mégis a 8,5-et és a kiváló jelzőt bátran megérdemli a Hide And Seek. Csak így tovább – az epizód végén valószínűleg nem csak én voltam az egyedüli, akit meglepett a jelenet, amit egy térdrecsapás követett: bakker!

-V-

Pro:

+ Eddig is jó volt a történet, de most még jobb lett
+ A puzzle-kedvelőknek a labirintus komoly szórakoztatást fog nyújtani
+ Louis de Richet képességei rajtunk múlnak, és most már lehet újrajátszhatóságra is készülni már a variációk miatt is

Kontra:

– A labirintus egyeseknek kiütheti azt a biztosítékot
– Továbbra is itt-ott láthatóak grafikai, vizuális hibák
– Kevesebb „küldetés” az első részhez képest


Kiadó: Focus Home Interactive, Cyanide

Fejlesztő: Big Bad Wolf Games

Stílus: Epizodikus, kaland, puzzle

Megjelenés: 2018. május 15./17. (complete season/season passosoknak korábban megjelent)

The Council - Episode 2: Hide And Seek

Játékmenet - 8.1
Grafika - 7.8
Történet - 9.2
Zene/Audio - 8.9
Hangulat - 8.5

8.5

KIVÁLÓ

A Big Bad Wolf továbbra is hozza a szintet, amit az első epizóddal felmutatott, és nem tűnik úgy, hogy lesz itt visszaesés. A Telltale trónfosztásra számíthat!

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu