Overwatch: nem lesznek változások!

Scott Mercer, az Overwatch tervezője eloszlatta a skillbesorolással és matchmakinggel kapcsolatos pletykákat.

Mercer a játék fórumján írt egy posztot, nem sokkal az Overwatch csoportkereső lehetőségének játékba való implementálása előtt. Szerinte a közösség egy kicsit tartózkodik a csoportulástól, és ez több tévhitre visszavezethető: nem kapnának így a nyertesek kisebb skillbesorolást, és a vesztesek sem veszítenének többet mintha egyedül játszanának – a csoportban való játéknak erre a pontozásra (innentől SR) semmilyen kihatása nincsen.

Mások azért nem csatlakoznak csoportokhoz, mert attól tartanak, hogy egy összeforrt csapattal futnak össze – Mercer szerint ezzel a gondolattal is több hiba van: nem maradnak együtt hosszú távon, mivel „kevés jutalom” lesz mögötte (és ezzel egyidőben a csoportosulás után azonnal kapjuk a legtöbbet). Akik már összeálltak, azoknak nagyobb SR-je van. Hozzátette, hogy csak a meccsek 16%-ban van az, hogy csak szóló játékosok vannak, és most az Overwatch igyekezni fog, hogy hasonló méretű csoportokkal rakja össze a miénket. Ha szóló játékosokból áll a csapatunk, 75%, hogy az ellenfeleink is ilyen megközelítésűek lesznek. Hat fős csoport esetében ez 92%, beleértve az 5-1, 4-2, 3-3 és 2-2-2 felállásokat is.

Elárulta, hogy a meccsek előtt a játékosok SR-jeit figyelembe véve az Overwatch kiszámítja, mekkora esélye van a csapatoknak győzni, és ha valamelyiknek 40%-nál kisebb jön ki, akkor az a meccs nem jön létre. Minél nagyobb százalékot kapunk, annál kevesebb SR pontot kapunk és fordítva. Azt is elmondta, hogy a 6 fős csapatok 53%-a nyer csak, míg a szóló játékosok 49,94%-ot mutatnak fel (igaz, ez nagyobb, amit a 2-2-1-1-es csapatok elérnek).

Statisztikákból tehát nincs hiány…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu