A Blizzard értékeléseket töröl a Diablo Immortal alatt!

A dislike-ok mellett a kommenteket is alaposan törli a Blizzard. Ezzel lábon lövi magát a cég?

A WCCFTech közölt egy képet arról, hogy a Diablo Immortal bejelentő, filmszerű videója alatt cenzúráznak „a hóviharosok”: a Socialblade-en 146 ezer dislikeot írnak a 802 ezer megtekintés mellett, de a YouTube-on csak 62 ezer látszódik. A másfél milliós megtekintésnél a 320 ezerből csak 215 ezer maradt. (Most ránéztünk a videóra, és a YouTubeon ezt látjuk: 2821750 megtekintésre 15700 like és 397186 dislike – GG!)

A kommenteket is törlik – RedPill Shark kommentjét már legalább tizenhatszor pucolták ki a kommentszekcióból, ami magyarul így hangzik: „Egy király sem uralkodik örökké a fiam fölött”, vagy „Egy király sem uralkodik örökké, fiam” (a vessző hiánya miatt több módon is értelmezhető), és így folytatódik: „A Blizzard világaiban imádtam az utóbbi 20 évet. Sosem felejtem el az első zergling leölését, de mivel megváltoztatok, el kell, hogy váljanak az utjaink. Viszlát.” A kommentet pedig nagyon sokat átvették tőle (egy korábbi változattal – más emlék van benne, de a lényeg ugyanaz), hogy ezzel nehezebben tudják elnémítani a cenzúrát, aminek valljuk be, nincs sok értelme. (Az oldalunkat nem fogják cenzúrázni. Ez nem a YouTube!)

Dan Elggren, a Diablo Immortal produckiós rendezője és Allen Adham, a Blizzard társalapítója pedig továbbra is keményen védekezik – ezúttal a DigitalTrendsnek adott interjújukban tették ezt: „Hogy milyen régen volt már a fejünkben [a Diablo Immortal]? Nos, ha belegondolsz, nem csak a Diablo, de az összes többi franchise-unk ott van, és a mobilról, illetve a rá megfelelő élményről már beszéltünk. Jó ideje dolgozunk ezen, és folytatjuk ezt a kezdeményezést,” mondja Elggren.

„Szóval néhány éve a Hearthstone eredetileg PC-re lett tervezve, de egyfajta pozitív véletlen során mobilon is remekül működött. Ez felnyitotta a szemünket egy szélesebb lehetőségre, és ezután csak a csapatainkon, az erőforrásainkon és terveinken múlt, hogy elkészüljön a mobilos port. Elmondhatom anélkül, hogy igazán részletekbe bonyolódnék, hogy nagy terveink vannak a mobilos térben. A Blizzardnak ez egy nagy kezdeményezés, és a jövőben az összes IP-nket érintő mobilos címeket láthattok” mondja Adham.

Tehát a Hearthstone sikere után kapott rá az iOS/Android horogjára a Blizzard. De egy főképp PC-s franchise-ot mobilra ilyen módon küldeni (ráadásul úgy, hogy az internetkapcsolat folyamatosan kötelező lesz…) nem éppen szerencsés…

Forrás: WCCFTech, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu