Tarolt a hálaadás során a Nintendo Switch, de nem éri el a kitűzött célokat?

Jó és rossz hírek egyszerre.

A Nintendo amerikai ágazata szerint a hálaadás hétvégéje során (november 23-ától 27-éig vehetjük, ugyanis a Cyber Monday is beleszámítandó) 250 millió dollárnyi terméket értékesítettek, és a Nintendo Switch volt a legkelendőbb. Bár nem tudni, hogy mennyit adtak el a hétvége során, rekordot döntött ebben a tekintetben, és már 8,2 millió eladott konzolnál tart csak Észak-Amerikában a „kapcsoló”. (3DS: 22 millió, NES Classic: 2 millió, SNES Classic: 2,5 millió.) A Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee 1,5 millió eladást hozott össze rövid időn belül, és a Super Mario Party is „milliomos” már. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest a hardveres eladások 45, míg a szoftveres értékesítések 78%-kal nőttek ez alatt az öt nap alatt.

A Bloomberg viszont úgy véli, hogy a Nintendo kitűzött célja (38 millió eladott Switch 2019 márciusára) nem fog megvalósulni, és ezt három millióval alulmúlja majd a nagy N. Ez a részvényeikre is kihatott: a januári kb. 435 dollár óta már 33%-os zuhanást mutatott be a tőzsdén a Nintendo, mivel már 300 dollár alá zuhant, mivel például a kartonpapírt is használó Nintendo Labo nem hozta az elvárt szintet.

Emiatt pedig Cornelio Ash, a William O’Neil & Co Inc. elemzője szerint bár minden konzolnak fontos, hogy ütős második éve legyen, a Nintendo Switch ezt nem hozta össze még, így az öt év alatt 90 millió eladott Switch előrejelzés sem tűnik most valószínűnek. Michael Pachter, a Wedbush népszerű elemzője szerint 200 dollár alá, tehát 33%-kal kellene legalább megvágni a Switch árát, hogy olyan nagy közönséget tudjon megszólítani az új Nintendo konzol mint a Switch – úgyhogy bár készül a Metroid Prime 4 (amit akár a The Game Awardson is bemutathat a Nintendo), egy új, „fő” Pokémon RPG, egy új Animal Crossing, és decemberben megjelenik a Super Smash Bros. Ultimate, ezek nem valószínű, hogy egy nagy közönségréteget képes legyen berántani.

Szóval jelenleg a Switch hosszabb távú sikere még megkérdőjelezhető.

Forrás: WCCFTech, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu