Ahogy jöttek, úgy meg is buktak Soulja Boy konzoljai!

Már az sem nagyon volt értelmes, hogy a saját nevét rácsapta több kínai termékre (alaposan felárazva azokat…), de most le kellett állnia a rappernek.

Röviden a lényeg: Soulja Boy több konzolt/handheldet is elkezdett a weboldalán értékesíteni, de ezek mind emulációs készülékek voltak ROMokkal, amikkel már alapból megkockáztatta azt, hogy a Nintendo, akik tavaly erősen elkezdtek az emuláció ellen fellépni, ellene is pert indítanak. Először a Twitteren több dolgot is írt, amiket azóta törölt, de a DualShockers egy képen megmentette őket: „A Nintendo lós__rt nem fog csinálni – az első nap megtették volna már. A konzolom nem megy sehová, minden, amit csinálok, 100%-osan legális. Maradjatok idegesek, és én gazdagabb leszek. Milyen vicces, hogy ti nem tudjátok, hogy az üzlet miként működik, haha, semmi nem fog történni. Miért nem szidjátok a többi konzolgyártócéget? Nem akartok látni egy fekete embert pénzt keresni? Próbálgattok engem feljelenteni, de semmilyen rossz dolgot nem csinálok. Kapjátok be, öt millió [dollár]nál tartunk eladásokban. Nem ijesztetek meg, Soulja Boy vagyok.”

Több konzolja is volt. Volt egy Game Boy-szerű handheld, egy Xbox One X-re hasonlító konzol, egy másik handheld, és a Fuze, ami egy csak Kínában megjelent, állandó internetkapcsolatot igénylő Android-konzol. Az első három kb. a GBA-ig emulált dolgokat és tele volt pakolva játékokkal, amik nagy része pont a Nintendo konzoljait emulálta… (nos és kamuzott a hirdetés: Switch-játékokról is szó esett benne)

Soulja Boy persze meg is hátrált: „Cselekednem kellett – nem volt más választásom.” S azóta a nem éppen legális konzolok el is tűntek az oldaláról, valószínűleg a Nintendo kulisszák mögött megejtett fenyegetése miatt. A vicc? Ezzel hírnevet vert magának megint a rapper.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu