PlatinumGames: teljesen új dolgokra készül az osakai stúdió!

A PlatinumGames stúdiófőnökét, Atsushi Inabát meginterjúvolta a Video Games Chronicle. Nos, eddig „sosem látott” dolgokra készülnek a japán fejlesztők.

A Bayonetta 3-ról azt nyilatkozta Inaba, hogy az első két rész fejlesztése során szerzett tapasztalatok miatt a tervezési folyamatban módosításon esik át. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Nintendo Switch-exkluzív játéknak talán több idő kellhet a megjelenéshez.

A PlatinumGames, ami az önállósodás felé halad (azaz kiadói posztot is be kívánnak tölteni és így több szabadsággal rendelkezni a játékaik felett, továbbá ők maguk dönthetnek a jövőjükről), félúton van egy be nem jelentett cím fejlesztésében. Ez olyasmi, és itt most Inabát idézzük, „amire eddig sosem volt példa. Tudom, sokan mondják ezt, de a játék, amin dolgozunk, tényleg olyan, ami semmi eddigihez nem hasonlítható. Még a veterán játékfejlesztőink változatos történelme ellenére is ez olyan, ami eddig nem lett megtervezve [más által]. Egy játéktervezési szemszögből nézve igazán izgatottak vagyunk!”

„2019 számunkra egy igazán fontos év lesz. Anélkül, hogy direkt beszélnék azon játékok számáról, amit bejelenthetünk vagy sem, azt elmondhatom, hogy hatalmas, új megközelítések, kihívások és metódusok éve lesz ez számunkra. Lényegében új alapokat építünk, ami a jövőben kifizetődő lesz. Számunkra fontosak lesznek az új kihívások,” tette hozzá Inaba.

Például eltávolodnak a külső, kiadói finanszírozástól, és megvizsgálják, hogy miként építik fel a játékaik terveit. Két olyan új IP-n dolgoznak, ami még nincs bejelentve (és valószínűleg az egyikük az igazán forradalmi projekt lesz), ám nem fognak leállni a külsős, third-party együttműködésekkel: „Továbbra is lehetségesek lesznek olyan játékok, ahol a kiadókkal összeállunk nagy dolgokat csinálni nagy IP-kkel. Lehetnek akár olyan társkiadói opciók, ahol mi csináljuk meg az egyik részét, és ők a többivel egy nagyobb játékká teszik; olyan szituációk is lehetnek, ahol önmagunk adunk ki majd nagyobb játékokat,” mondja Inaba.

A PlatinumGames előtt fényes jövő áll. Mi bízunk bennük – miért ne tennénk? A legtöbb játékuk egészen jó lett.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu