Két év börtönt kapott az a hacker, aki DDOS-szal megtámadta a Sony Online Entertainment szervereit

A manapság már független, Daybreak Games Company (2015-ig: mint Sony Online Entertainment) 2013-ban lett áldozata egy hacker támadásának.

A bűnöst rövidesen megtalálták: Austin Thompsonról van szó, egy 23 éves, Utahban élő állampolgárról, aki betört a cég adatbázisába és gátolta a játékok működését. Egy iszonyú hosszú pereskedés után, amely évekig ki lett tolva, végül egész konkrétan 27 hónap börtönt kapott a hacker, és 100.000 dolláros pénzbüntetésre, amelyet majd a cég fog megkapni, amely a támadást elszenvedte.

A Polygon portál szerint Thompson, egy DerpTrolling nevű hackercsoport tagja volt, amely olyan más gaming cégeket is megtámadott, mint például a Blizzardot a Battle.Net szerverén keresztül, illetve a League of Legends, vagy a DOTA 2 szervereit is leállították 2013-ban. Bár állítólag a League of Legends egyik streamerével való összeveszés „inspirálta” az akciót, Thompson szerint csak „viccelődni” akartak a betörésekkel. A Polygon szerint, egy későbbi ügy is kapcsolódik egyébként a 2013-mas hackertámadásokhoz: 2014-ben már mi is írtunk róla, hogy bombával fenyegették – szintén „viccből” – az American Airlines azon repülőjáratát, amelyen John Smedley, a Sony Online Entertainment akkori elnöke utazott.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu