A Dying Light sikere helyreállította a Techland önbizalmát

A Dead Island után a Dying Light megjelenése szükséges volt a lengyel fejlesztőknek arra, hogy bízzanak magukban.

A játék sikerével ezt sikerült is összehozniuk (és ezt talán a már régóta fejlesztés alatt álló folytatásban is érzékelni fogjuk majd).

Az OnlySP-nek lehetősége volt zárt ajtók mögött megtekintenie működés közben a 2019-ről elhalasztott Dying Light 2-t, és volt egy kis kérdezz-felelekre is ideje a Techlandnek, akik így elmondták, hogy mi járt a fejükben, amikor is ezt a játékot elkezdték fejleszteni:

„Az első Dying Light részből megszereztük az önbizalmat, hogy higgyünk a saját ötleteinkben. Az első rész megjelenése előtt [2015-ben – a szerk.] igazán idegesek voltunk azzal kapcsolatban, hogy milyen fogadtatása lesz majd annak. Megpróbáltunk pár eltérő dolgot csinálni: nyílt világú parkourrel rendelkeztünk, amivel lényegében lehetőséged volt bármit, bárhol megmászni, aztán ott volt a közelharcra helyezett hangsúly is. Ezek akkoriban új ötletek voltak, emiatt pedig nem tudtuk, hogy a közösség miként fogadja majd ezeket… de mivel a fogadtatásuk olyan meleg volt (üzletileg, kritikailag egyaránt sikeres lett a Dying Light), önbizalmat nyertünk arra, hogy a saját ötleteinket és megérzéseinket, ösztöneinket kövessük a Dying Light 2-vel,” mondta a Techland.

Ezzel nincsenek egyedül: biztosan mások is átélték már azt a félelmet és izgalmat, amikor is egy kreatív munkakörben egyedi megközelítéssel is, de elvégzi az egyén azt, amit kell. (Persze a vezetőség általi fogadtatás már teljesen más tészta – itt már egyéne válogatja, hogy a történet miként folytatódhat.) Úgyhogy átérezzük, hogy a lengyelek pontosan mire is gondoltak ezzel a kommenttel.

A Dying Light 2 tehát nem fog idén megjelenni, ugyanis az E3 környékén jött a bejelentés arról, hogy 2019-et elfelejthetjük. Ehelyett a Techland nyílt világú túlélő horror, parkour játéka 2020 tavaszán fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. (És – ahogy korábban szó volt róla – a Techland ebben az esetben is évekig szeretné támogatni majd.)

A Dying Light-ből két tesztet is írtunk, a legelső verziót BadSector írta 2015-ben, a The Following kiegészítőt is tartalmazó Enhanched Editionról szól cikket pedig Dante 2016 februárjában.

Forrás: OnlySP

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu