Hatalmasat estek az EA részvényei, mert elveszítette a Juventus-t a FIFA 20-ból!

A Konami – elég váratlan húzással – megszerezte a Juventus licencét PES 2020-hoz és ezt az EA részvényei igencsak megsínylették!

Nyáron általában uborkaszezon van: kevés az igazán ütős cím, azonban ilyenkor történnek a futballklubok és a videójátékipar világában a legváratlanabb „mozgások”. Pár napja történt, hogy a Juventus-t elveszítette a készülőfélben lévő FIFA 20, lévén a Konami exkluzívan megvette a brand használatát – írja a 444.hu.

Ez többféleképpen is befolyásolta a FIFA 20 jövőjét. Egyrészt egész egyszerűen nem használhatják többet a Juventus nevet, amely most először történik meg a sorozat történetében. Helyette a Piemonte Calcio nevű fantázianevet használ majd a torinói csapat, másrészt a csapatnak saját mezt és felszerelést terveznek, ezzel tud játszani, aki Cristiano Ronaldót akarja irányítani klubszínekben. Bizony, külön pikantériája az ügynek, hogy míg Ronaldo sokáig a FIFA „arca” volt, csak a #meetoo botrányai miatt váltak meg tőle, most viszont a jelenlegi csapatát is elveszítette az EA.

Szerintem mindezt még túlélné a videojátékos gigavállalat, azonban a hírre eléggé rosszul reagált a tőzsde: egész konkrétan 3.78%-ot estek az Electronic Arts részvényei. Laikusoknak ez elsőre talán nem hangzik annyira tragikusnak, azonban talán még őket is meggyőzi, hogy egy 735.60 millió eurós értékcsökkenésről van szó, amely egészen brutális összeg. Persze, a tőzsde és az értékpapírok állandóan változnak, de innen azért nem lesz egyszerű visszakapaszkodni az Electronic Arts-nak sem – különösen ebben a nyári időszakban…

Forrás: 444.hu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu