Fekete karácsony: visszafogták a vérontást!

MOZI HÍREK – Enyhébb korhatáros besorolást kapott a Fekete karácsony című thriller, miután az alkotók úgy érezték, a fiatalabb közönség érdekében kissé vissza kell venni az öldöklésből. A film az 1974-es klasszikus Fekete karácsony újrafeldolgozása modern üzenettel: késes rém tizedeli a leánykollégium hallgatóit, a csajok azonban a sarkukra állnak, és keményen visszavágnak, mert már 2019-et írunk. Annak érdekében, hogy a film üzenete a kamaszokhoz is eljuthasson, a film készítői kevesebb kaszabolást mutatnak, így a film enyhébb korhatáros besorolást kapott. „Nagyon korhatáros filmmel készültünk eredetileg – írta a Twitteren April Wolfe, az egyik forgatókönyvíró (aki egyébként filmkritikus). – Az első tesztvetítések azonban azt igazolták, hogy a Fekete karácsonyt a fiatalabb közönség számára is elérhetővé kell tenni, mert a téma égetően aktuális. De ettől a filmünk még nem lett kevésbé galád!”

Wolfe arra is hivatkozik, hogy az ijesztgetős filmek klasszikusai, mint a Fehér cápa, a Poltergeist vagy a Más világ szintén enyhébb korhatáros besorolással mentek a mozikban, de ugyanolyan hatásosak voltak, mintha a legszigorúbb kategóriába estek volna.

(Black Christmas – hazai bemutató: 2019. december 12.)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu