Korrekt módon jár el a pénzvisszatérítéssel a Google Stadia

Nem vész el a pénz a Google Stadia szolgáltatásában, ha feleslegesen költöttünk pénzt náluk.

A Google Stadia esetében van az előfizetéses szolgáltatás, a Stadia Pro (havi 10 euróért – kb. 3300 forintért), ahol „ingyen” kapnak játékokat a havonta perkáló, megfelelő internetkapcsolattal rendelkező nyugatiak, ugyanis mostanában nem fog sor kerülni arra, hogy hazánkban is elindulhasson a Google játékstreamelő szolgáltatása. A héten a Google két plusz címet adott a Stadia Pro-soknak. Az egyik a Farming Simulator 19, a másik pedig a Tomb Raider: Definitive Edition. Mind a két játék a Stadia nyitócímei között volt, úgyhogy lehetett arra példa, hogy valaki megvette (idézőjelesen…) azokat, mielőtt előfizettek volna. (A két játék vasárnaptól kerül be a listára amúgy.)

Itt viszont a Google más megközelítéssel él, mint a Sony a PlayStation Plusszal és a Microsoft az Xbox Games With Golddal – a két konzolos cég ugyanis elutasítja azokat, akik panaszkodnak, ha olyan játékok kerülnek az ingyenes kínálatba, amivel ők már rendelkeznek. Ehelyett a Google pénzvisszatérítést kínál: „Tudjuk, hogy néhány felhasználó nemrég megvette a gyűjteményükbe ezt a két játékot. A platform elindulásának közelsége és a Stadia Pro-s, a két játékkal kapcsolatos bejelentés miatt boldogan segítünk abban, ha pénzvisszatérítést igényelsz, mivel megvetted az egyik, esetleg mindkét játékot – még úgy is, ha ez normálisan nem is a szabályzatunk része,” írja a Google Stadia weboldalán.

Úgyhogy legalább eleinte korrekt döntéssel jár el a Google, hiszen – ahogy a poszt is mondja – ez a visszatérítősdi nem része a szabályzatuknak. Legalább ők felkínálják maguktól a lehetőséget, és ha a Stadia Pro esetében a későbbiekben direkt olyan játékokat választanak, amivel elérhetik, hogy többen előfizessenek a szolgáltatásra, akkor a későbbiekben talán erre nem is lesz szükség. Persze ehhez az is kell, hogy profitot termeljen a szolgáltatás, de – ahogy korábban erről már szó esett – az előrendelések mennyisége nem volt valami erős.

A Google Stadia magyar elindulási időpontja még nem ismert.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu