Skywalker kora: a kivágott jelenetek alapján jobban megérthettük volna Palpatine visszatérését

MOZI HÍREK – A Star Wars: Skywalker kora talán túlságosan is sok kérdést hagyott nyitva a nézőben, melyekből utólag néhányra a filmhez kiadott regényből, vagy az alkotók nyilatkozataiból kaptuk meg a választ. Viszont az még továbbra is homályos, hogy a IX. epizódban hirtelen megjelenő Palpatine hogyan élhette túl A Jedi visszatérben történő, reaktorba történő halálos zuhanást, és miként maradhatott a háttérben ennyi éven át, miközben mindent ő irányított. Nemrég nyilatkozott a film vágója: Maryanne Brandon és bár erre a kérdésre nem adott választ, azt viszont elárulta, hogy az eredeti tervek szerint sokkal inkább megismertük volna Palpatine visszatérésének történetét.

Brandon a HuffPostnak adott interjújában említette, hogy szerepeltek a filmben olyan jelenetek, amelyek elmagyarázták Palpatine visszatérését, azonban a film készítői ezt túl hosszú expozíciónak tartották, és emiatt végül ezek a jelenetek a vágóasztalon végezték.

„Ez egy rendkívül törékeny egyensúly volt, emiatt pedig állandóan variáltunk azon, hogy mennyi információt áruljunk el. Néhány jelenetet alaposan megváltoztattunk úgy, hogy a közönség azokat végül láthassa. Végül aztán sokkal kevesebbet mutattunk meg, mint amennyit eredetileg terveztünk.”

A vágó azt is megmagyarázta, hogy konkrétan mi okból szabadultak meg a hosszabb magyarázattól: „Eredetileg több információ szerepelt a forgatókönyvben arról, hogy mi tartja Palpatine-t életben. De a hangsúlyok úgy terelődtek át, mintha túlságosan eltérnénk a tárgytól. Rengeteg információt sűrítettünk a filmbe és nagyon karaktert is, mi pedig azt akartuk, hogy a közönség inkább rájuk koncentráljon. Nem akartuk zűrzavarossá tenni a filmet olyan információkkal, amelyeket a közönségnek nem feltétlen kell tudnia.”

Hogy ez mennyire volt bölcs döntés a részükről, az érdekes kérdés, hiszen éppen ezzel tették zavarossá a Skywalker kora filmet, bár elképzelhető, a rövid forgatási idővel járó rohamtempónak is hozzájárult ahhoz, hogy a vágás folyamatát még inkább összecsapják. Azt viszont sajnos nem kottyantotta el Brandon, hogy konkrétan mi derült volna ki a kivágott jelenetekből Palpatine-ról, így csak reménykedhetünk, hogy talán majd egyszer napvilágot látnak ezek a felvételek.

Forrás: HuffPost

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu