Új IP-hez keres embereket a Bungie: Overwatch pepitában?

Vidám, hóbortos karakterek lesznek a játékban. Csak nem egy Overwatch-klón készül a Bungie-nál?

A Bungie (tőlük származik a Halo, majd utána a Destiny-t hozták létre) vezérigazgatója, Pete Parsons azt mondta, hogy 2025-re már nem csak a Destiny-vel szeretne a függetlenné vált stúdió foglalkozni. (Ha elfelejtettük volna: a Bungie szakított az Activision Blizzarddal, és a Destiny IP-je is náluk maradt!) 2018 júniusában pedig arról hallottunk (és írtunk is, ha nem csal az emlékezetünk…), hogy egy kínai gigacég, a NetEase egy száz millió dolláros befektetéssel beszállt a Bungie-ba. (A NetEase-zel közösen dolgozik amúgy a Blizzard a mobilos Diablo Immortalon.)

Még nem tudjuk, hogy mi is készülhet pontosan a csapat berkein belül (leszámítva a Destiny 3-at…), de a weboldalukon van egy állásajánlat egy művészeti rendezői posztra. A jellemzés szerint az új alkalmazott össze fogja kötni a közösségeket az új játékban, ami vidám, hóbortos karakterekkel támad a jövőben. Maga az álláshirdetés is nyíltan kihangsúlyozza, hogy egy új IP-ről beszélünk, így ez nem a Destiny 3-hoz köthető! Viszont a karakterekre aggatott jelző gyanús. Az Overwatch esetében is ilyesmivel próbálkozik a Blizzard. „A hóviharos csapat” mindegyik karakternek igyekszik szerethető, egyedi stílust teremteni, és mivel nagy sikere lett a csapatos FPS-nek, már készül is a folytatás, ami jelenleg csak a PlayStation 4/Xbox One/PC/Nintendo Switch négyesre jelentették be, de szerintünk biztos lesz PlayStation 5/Xbox Series X verzió is.

Ha tényleg az Overwatch példáját követi a Bungie, akkor nem látjuk, hogy mekkora sikerük lehet. Több rivális is jött, látott és elvérzett az utóbbi évek során. Csak két példát mondunk: Battleborn (Gearbox Software), Lawbreakers (Boss Key Productions – CliffyB). Majd meglátjuk, hogy mit csinál a Bungie, de nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy ez az egész a NetEase-hez lenne köthető. A kínai tech cég talán így akar hasznot húzni a Bungie-s befektetéséből.

Majd meglátjuk pár év múlva.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu