Phil Spencer: nem a Sony és a Nintendo lesznek a riválisaink!

Phil Spencer Xbox-vezér szerint hosszabb távon két másik céggel kell majd a Microsoftnak küzdenie…

Phil Spencer egy közleményben beszélt arról, hogy a redmondi cégnek kik lesznek a legnagyobb riválisai. A Protocol írásában arról van amúgy szó, hogy mely nagyobb tech cégek fektetnek be a játékiparba. (A Facebook például ilyen: felvásárolták az Oculust – ezzel pedig a VR-iparba be is tették a lábukat!)

Spencer konkrétan lebecsmérelte a Sony-t és a Nintendót! Azt írta, hogy bár nagyban tiszteli mind a két céget, de a Microsoftnak hosszabb távon a Google és az Amazon lesz a két új vetélytárs! Úgy véli, hogy a hagyományos videojátékkal foglalkozó cégek nincsenek jó pozícióban. (Itt nem az anyagi állapotukra gondolt, hanem az álláspontjukra!) Aztán azt írta, hogy bár ők maguk is megalkothatnák a saját adatközpontjaikat, de a Microsoft már több tíz milliárd dollárt költött a felhőre. (Így nekik már sok-sok Azure adatközpontjuk van… és ezeket a Sony használni is fogja a jövőben. Ne feledjük, tavaly a Sony és a Microsoft megállapodást kötött, hogy közösen dolgozzanak a jövőbeli streamelő technológiákon!) Spencer nem akar a Nintendóval és a Sony-val „a formátumok miatt” harcolni (pl. kazetta vagy Blu-ray lemez? lemezes játékok vagy csak digitálisak? helyileg futtatott játék, vagy streamelt játék?), miközben az Amazon és a Google arra koncentrál, hogy mindenkihez eljuthasson. Az Xbox-vezér úgy véli, hogy ez lenne a cél.

Phil Spencer a felhő formátumra gondolt. Az Amazon és a Google elég erősen ebbe az irányba tart (Google Stadia), és a Microsoft mellett ők is már felhő alapú infrastruktúrában gondolkodnak (Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud). Ezért nem csoda, hogy a Sony megállapodott a Microsofttal – ilyen infrastruktúrát ma már lehetetlen a nulláról felépíteni. (Vajon mikor kezd el ezen gondolkodni a Nintendo is?)

Úgyhogy a Microsoft nyíltan a felhő felé tervezi a játékok jövőjét. Az Xbox Series X is már xCloud-integrációval jön az év végén.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu