Akció-horror lehet Bong Joon-ho, az Élősködők rendezőjének egyik új filmje

MOZI HÍREK – A dél-koreai Oscar-díjas rendező nem ül a babérjain: az Élősködők után egy másik műfajban próbálja ki magát, sőt, emellett egy más filmeket is forgat.

Bong Joon-ho, aki pár napja még boldogon mosolyogva szorongatta az Oscar-díjat a díjátadó ünnepségen, nem pihen, hanem már dolgozik is következő filmjein. Elvileg készülnek az Élősködők folytatásai is, ugyanakkor egy koreai akció-horror filmen, továbbá egy filmdrámán is dolgozik. Persze, azért ő is emberből van és egyszerre csak egy projekt indulhat be, így várnunk kell még, hogy melyik projektje kap nagyobb löketet, hogy kiderüljön, melyik készülhet el elsőnek.

Bong Joon-ho hatalmas győzelmet aratott az Oscar-díj átadáson, hiszen filmje, az Élősködők négy Oscar-díjat is nyert, az egyikkel konkrétan a legjobb film díját szakította le. Azt hinné az ember, hogy a dél-koreai rendező ezek után pihen egy kicsit, de szó sincs erről. Az ünnepség után elárulta az újságíróknak, hogy egy dél-koreai és egy angol filmes projekt is készülőfélben van.

„Dolgoznom kell. Ez a munkám. Az elmúlt 20 évben dolgoztam és bármi is történt az Oscar-díj átadáson, az előtte eltervezett projektjeimet folytatni fogom, mert a díjak ezen nem változtattak semmit. Az egyik egy koreai film, a másik pedig angol.”

Sajnos a rendező többet nem árult el, viszont a Movieweb újságírói kicsit utánajártak,   és felfedezték, hogy a Variety még tavaly novemberben már írt a terveiről. Akkor említette, hogy a koreai nyelvű film horror lesz, amely kisebb költségvetéssel készül. Konkrétan ezt fedte fel akkor a Variety-nek.

„Két projekt előkészületein dolgozom. Az egyik egy koreai-nyelvű film, a másik angol. Az Élősködők, vagy az Anya című film méretében kell gondolkozni. A dél-koreai alkotás Szöulban játszódik és horror és akció elemei lesznek. Elég nehéz azért a filmjeim konkrét zsánereit meghatározni. Az angol projekt dráma és egy 2016-ban megtörtént, valódi eseményt dolgoz fel. Még nem vagyok benne teljesen biztos, mert be kell fejeznem a forgatókönyvet, de félig Nagy-Britanniában, félig az Egyesült Államokban játszódik majd.”

Bár az Élősködők nem volt horrorfilm, de azért voltak horrorelemei. Bong Joon-ho egyébként már rendezett inkább horrorelemeket használó szörnyfilmet: a 2006-os The Hostról van szó, amely szintén nagy sikert aratott. Amikor pedig koreai akcióhorrorról beszélünk, akkor meg kell még említeni a Vonat Busanba című 2016-os horrorfilmet, amelyik az egyik leghatásosabb és egyben zombis akcióhorror volt, amely valaha is készült, tehát ez a zsáner egyáltalán nem ismeretlen Dél-Korea számára sem.

Tegnap írtunk arról is, hogy Bong Joon-ho emellett már dolgozik az Élősködők HBO-s tévésorozaton is, melynek állítólag egyik főszereplője egy ismert Marvel-sztár lehet…

(A kép a rendező The Host című 2006-os filmjéből látható)

Forrás: Movieweb, Indiewire,

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu