Koronavírus: lassan nem marad egy rendezvény sem

Két rendezvény el lett halasztva, két eseménysorozat pedig behúzta a kéziféket a manapság mindent behálózó koronavírus miatt.

Az Eurogamer és a Reed Exhibitions által szervezett EGX Rezzed, ami eredetileg Londonban lett volna megtartva március 26-a és 28-a között, el lett halasztva a nyárra. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb videojátékos rendezvényével kapcsolatban a szervezők egy olyan közleményt publikáltak, amiben azt írják, hogy ők mindent megpróbáltak a rendezvény megtartása érdekében, de a közösségi távolságtartás nem lett volna a Rezzed interaktív/közösségi természetéhez passzoló. Szerintük a közösség teszi a Rezzed-et különlegessé, és a biztonságot tekintik elsőnek, így inkább kivárják a nyarat. A már megvásárolt jegyek az új, még be nem jelentett időpontban is érvényesek lesznek, de lehetőség van a pénzvisszatérítésre is. Az EGX Rezzedhez köthető Reedpop másik rendezvénye, az MCM Comic-Con Birmingham szintén el lett tolva: március 21-e és 22-e helyett június 27-én és 28-án lesz ez a rendezvény.

Az Electronic Arts pedig nem csak részlegesen, hanem teljes mértékben felfüggeszti az összes élő eSportos eseményét. A bejelentésük szerint az Apex Legends Global Series (ami most indult volna… és kapásból fél millió dolláros, forintban 150 milliós összdíjazása lett volna), az EA Sports FIFA 20 Global Series, a FIFA Online 4 Live Events, és a Madden NFL 20 Championship Series is határozatlan ideig parkolópályára áll. Az Electronic Arts által működtetett események, és az EA licensze alatt futó rendezvények így megállnak, de az online meccsek (ahol a résztvevők és a stáb teljesen el van különítve) folytatódhatnak – erre példa az Apex Legends Global Series Online Tournament, ami március 21-én és 23-án lesz.

A Smash World Tour, ami a Nintendo népszerű Super Smash Bros. sorozatának eSport-bajnoksága, szintén le lett pucolva az asztalról, ugyanis a szervezők a márciusi és áprilisi platina és arany eseményeket törölték. Ez a két legnagyobb szint, ez alatt az ezüst van, és a Smash World Tourhoz bármelyik bajnokság csatlakozhatott volna, ha több mint 32 játékos vesz részt benne. Mivel pontvadászatról van szó, akár nagyobb nevek is felbukkanhatnak a pontszerzés érdekében.

És mivel hazánkban is lefújták az iskolai oktatást (jön az online kísérlet, kérdés, hogy ez mondjuk a napi testneveléssel hogy fog menni…), valószínűleg itthon is szépen megnövekszik a netforgalom…

Forrás: PCGamer, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu