Shadow Man: Remastered: Mike LeRoi (ismét) feltámad

A Shadow Man 1999 egyik legnagyobb játéka volt a Nintendo 64-en és PC-n (a PlayStation portról inkább ne beszéljünk… a Dreamcast átirat viszont korrekt volt), és most ez is kap egy modernizált kiadást!

A Valiant Entertainment (ők lényegében az Acclaimból jöttek létre…) és a Nightdive Studios bejelentette, hogy a Shadow Manből is lesz egy remasterelt kiadás, mégpedig olyan dolgokkal, amiket elvárhatunk egy modern játéktól, miközben az alap játék tulajdonsága és szépsége megmarad. A Valiantról korábban írtuk már, hogy a képregényes IP-ik mellett igyekeznek lassan megvetni a lábukat a videojáték-iparban, és ez lesz az egyik következő lépésük.

Shadow Man karaktere egy olyan lény, aki képes a való világ és a holtak világa (Liveside, Deadside) között utazni. Ő az, aki megvédi a démonoktól az emberiséget, mivel ő képes kiirtani őket. A játék során (3D-s akció-platformre kell gondolni egy istenien sötét hangulattal ÉS látványvilággal, amit még a soundtrack is szépen megfejel…) lelkeket kell gyűjtenünk, hogy a játék végén legyőzhessük Légiót, aki több létező rossz fiút is a maga szárnya alá vett. (Például a játék intrójában Hasfelmetsző Jacket vonzza magához, miközben Beethoven Holdfény szonátáját hallhatjuk…) Ez egy horror játék a javából, ami eredetileg finoman szólva sem fogta a játékos kezét – de a hangulata magával tudott ragadni.

Na nézzük, mit ígér a Nightdive, akik az eredeti verziót már 2014-ben kiadták Steamen és GOG-on: 4K-s, szélesvásznú kijelzők támogatása, dinamikus pixelenkénti megvilágítás, dinamikus árnyék mapping, antialiasing (és más post-process effektek), HDR, a részecskeeffektek sűrűbbek lesznek, a művészeti stílus, az audió és a hangok finomhangolva lesznek (na azért hátrébb az agarakkal, az audio ma is megállja a helyét), a játékélményt is finomhangolni szeretnék (na ez alatt mit értenek…?), de visszatérnek kivágott tartalmak is az eredetiből (oké, ez felhívta a figyelmünk), és kontrollertámogatás is lesz. Ja és a csavar? A Shadow Man maga egy képregény-sorozat a Valianttól. Úgyhogy ez „hazatérés”. (De nem második eljövetel. Az a folytatás a PS2-re a bizarr marketingjével.)

A Shadow Man: Remastered PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re készül, talán 2021-ben megkapjuk. For we are many…

(Alant az eredeti trailert láthatjátok)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu