The Pope: Power & Sin: pápaszimuláció a PlayWaytől [VIDEO]

Ilyesmit még biztosan nem láthattunk: mi magunk is pápák lehetünk ebben a The Pope: Power & Sin játékban.

A PlayWay korábban hazánkban is ismert volt – akkoriban PlayPaper néven futott a Play újságárusoknál kapható kiadói próbálkozása, és az alacsony árért cserébe nem nagyon kaptunk kiemelkedő játékokat. (Cserébe a lokalizáció egészen elképesztően botrányos volt – 008-es Űgynők, prémiomos feladat…) Azóta azért a kiadó megkomolyodott, és most egy kicsit kreatívabbra vette a The Pope: Power & Sinnel.

Ebben a játékban Rodrigo de Borja, azaz VI. Sándor pápa bőrébe bújhatunk – ő pedig 1431 és 1503 között élt, így a XV. századig kell az időben visszamennünk. Ő 1492 és 1503 között volt pápa. Itt megemlítenénk, hogy Rodrigo Borgiaként is ismerős lehet a karakter, aki az Assassin’s Creed II-ben is felbukkant. (Az a játék pedig 17-éig ingyenes a uPlay-en, úgyhogy ott most be is szerezhetjük ingyen.) Szóval VI. Sándorként politikai és spirituális harcokban kell helyt állnunk, és a templomok adminisztrációs struktúráját is át kellene dolgoznunk.

Ha ez még nem lenne elég, akkor megemlítenénk, hogy VI. Sándor igencsak megosztó karakter volt a reneszánsz időszak kellős közepén. Emiatt pedig nem csoda, ha lesz egy-két igencsak nehéz döntés, amit meg kell hoznunk, de mivel kb. korlátlan hatalmunk lesz, az alattvalóinkkal és a családtagunkkal is lesz időnk törődni. A célunk pedig az lesz, hogy egyesítsük Olaszországot (az ugyanis ekkor még nem létezett – sőt, akkoriban a Vatikánnak volt egy bizonyos Pápai Állama, ami épp Közép-Olaszországot uralta…), és növeljük a vagyonunkat és hatalmunkat az adók beszedésével.

Mivel egy vallási vezetőről beszélünk, Isten nevében fogunk cselekedni (pl. amikor az eretnekektől meg kellene szabadulni…), remélhetőleg miután kellőképp összegyűjtöttük a döntésekhez szükséges információt. Többen is lesznek, akik át akarják venni a helyünket (mondjuk II. Gyula, aki VI. Sándor tényleges utódja volt – ő nem volt valami jó véleménnyel elődjéről; valójában III. Piusz jött Sándor után, de beteg volt, és alig egy hónapot töltött pápaként, addig pedig a konklávé eldöntötte, hogy ki legyen a következő egyházfő).

A The Pope: Power & Sin-t a Forestlight Games fejleszti, és a tervek szerint valamikor idén fog megjelenni Steamen.

Forrás: HappyGamer, Twinfinite

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu