Naughty Dog: A The Last of Us Part II-ben a kutyákat nem lövik le, ugye?

Ezúttal nem a fejlesztőcég nevére utalunk (Rossz Kutya!), hanem arra, hogy állatvédők azon sikoltoznak, hogy a The Last of Us Part II bizonyos részeiben kutyákat kell lelőni. Mármint… digitális kutyákat…

Mostanában igencsak sokat ekézik a Sony nem is olyan régen még legimádottabb stúdiójának tartott Naughty Dog-ot. Eleve kihúzták a gyufát a The Last of Us 2 folyamatos késésével, aztán a „határozatlan időre” elhalasztott megjelenéssel (amelyről azért elég gyorsan kiderült, hogy június 19), mindez azonban semmi ahhoz a szivárgáshoz képest, amely során kileakeltek kb. másfél órányi átvezető videót (melyről mi még mindig nem tudjuk mit tartalmaz, mert MI tiszteletben tartjuk az embargót és saját örömünket sem akartuk elrontani) és a video tartalmat enyhén szóval kiverte a biztosítékot sok rajongónál.

Amikor a Naughty Dog vezetősége azt hitte, hogy ennél már rosszabb nem lehet, és több balhé már csak nem érkezik, a stúdiót az elmúlt napokban zaklatni kezdték a közösségi médiában, lévén futótűzként terjedt el az interneten egy olyan marketing leírás, amely arra figyelmezteti a jövendőbeli vásárlókat, hogy a kutyákat lelőni a játékban, ha pedig ezt megtesszük, akkor a gazdáik a nevüket kiáltozva fognak zokogni élettelen testük felett. Az alaposan túltolt, tragikus megfogalmazásról azonban kiderült, hogy nem a Naughty Dog hivatalos forrásából származik és még csak nem is igaz, egyáltalán nem kell a négylábúakat lemészárolni a játékban.

Arne Meyer, a stúdió egyik alkalmazottja gyorsan tisztázta, hogy nem ők írták meg a szöveget, hanem a Gamestop egyik olyan marketingese, akit talán túlságosan megszállt ihlet. Bár a The Last of Us 2-ben ugyan tényleg lesznek négylábú ellenfeleink (mint ahogy az tömérdek akció és horrorjátékban előfordul), ezek pedig valószínűleg ádáz bestiák, de – mivel ugye a játék zöme a lopakodásról szól, nem feltétlen kell végezni a blökikkel és nem lesz olyan helyzet a programban, amikor „muszáj” lesz kutyákat gyilkolni. Ki tudja, talán ettől a digitális állatvédők lenyugszanak, bár eléggé valószínű, hogy ezzel még nincs vége a balhé-sorozatnak…

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu