The Last of Us Part II: változtatni fog az első részhez képest

Neil Druckmann, a játék rendezője és társírója szerint a Naughty Dog le fog bontani pár olyan dolgot a folytatásban, amit a rajongók istenítettek az első részben.

Druckmann a GQ magazinnak azt mondja, hogy az első játékot és annak befejezését istenítik a rajongók, akik kb. ugyanezt szerették volna a fejlesztőktől, csak más karakterekkel és például európai, vagy japán helyszínnel. Druckmann szerint ez egy gyáva megoldás lett volna, és ezzel az erővel egy új IP-t is csinálhattak volna, de ők inkább bátrabbak voltak, és bevállalták, hogy az első részben kedvelt dolgoknak nekiesnek a The Last of Us Part II-ben.

Nem akar részletekbe menni, de felidézte, hogy gyerekkorában látott egy videót (nem biztos ebben, de szerinte egy hírműsorból származó felvétel volt), amiben valakit meglincseltek. Ekkor intenzív gyűlöletet érzett az ezt elkövetők iránt, és kb. ezt a gondolatmenetet emelte át a játékba is, hogy a játékos is így érezzen (ugyanis bosszúállásról is szólni fog az alig egy hét múlva megjelenő PlayStation 4-exkluzív). A bosszúszomj miatt áteshetünk a túloldalra, és megbánhatjuk az egészet, amivel arra jöhetünk rá, hogy lényegében mi voltunk a főgonoszok a történetben.

A The Last of Us Part II egyik nemrég megjelent trailerében egy feldolgozást használtak anélkül, hogy az eredeti zeneszerzőt megnevezték volna. Emiatt Druckmann bocsánatot kért a Twitteren, kiemelve, hogy az Ellie által játszott True Faith feldolgozást Lotte Kestner ihlette. Kestner pedig megköszönte, hogy a Naughty Dog és a Sony vette a lapot. Így legalább ő is figyelmet kap. Win-win…

Druckmann még azt is elmondta a GQ-nak, hogy a The Last of Us Part II befejezése során egyre kevesebb kreatív felelőssége van, emiatt pedig nem tud mást tenni, mint gondolkodni a következő játékról. Röviden annyit mondott, hogy vagy a The Last of Us harmadik részét fogják megvalósítani, vagy egy teljesen új IP következhet. Úgyhogy nem, jelen állás szerint kizárt, hogy az Uncharteddel foglalkozzon a Naughty Dog.

A The Last of Us Part II június 19-étől lesz kapható, kizárólag PlayStation 4-re. A sajtó a teszteket magyar idő szerint holnap reggel 9:01-től teheti közzé, ugyanis ekkor jár le az embargó.

Forrás: WCCFTech, PSL, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu