Xbox Series S: már a legújabb Microsoft fejlesztőkészlet is említi…

A nemrég már pletykált (és általunk is említett), Lockhart kódnevű Xbox Series S-t már maga a gyártó is megnevezi. Mi ez, ha nem a bejelentés előtti csend?

Az Xbox Series S olyan, mint a Jeti: mindenki beszél róla, de senki sem látta… még. Most viszont a Twitteren TitleOS két képet mutatott a júniusi Microsoft Game Development Kit megjelenési megjegyzéseiről, amiben nyíltan megemlítik a LockhardProfiling és a LockhartProfiling kifejezéseket. A Scarlett kódnév a következő generációra utal, és az Anaconda az Xbox Series X kódneve, úgyhogy… háromból kettő már hivatalos.

Eközben Phil Spencer, az Xbox-vezér a Gamelabon mondott beszédet, majd utána a New York Timesnak író Seth Schiesellel beszélgetett. Itt elmondta, hogy az Xbox Series X hardveres előnyeit (a PlayStation 5-tel szemben) meg fogják hamarosan mutatni, és erősen bizakodó a játékkínálatukkal, illetve a belsős, first-party (xbox Game Studios) játékaival kapcsolatban. Ezeket júliusban fogják megmutatni nekünk. Az előző (májusi) Inside Xbox esemény hibáiból tanultak a visszajelzések alapján, és ezért úgy véli, hogy elégedettek leszünk a következő Xbox-műsor alatt és után. Az új konzolra szerinte könnyű fejleszteni, és játékosközpontúnak nevezi.

Ezután ő is azt mondta, hogy a mostani generáció és a következő közötti grafikai ugrás nem lesz annyira számottevő, mint amit a 2D -> 3D váltás esetében tapasztalhattunk, de lesznek olyan fejlemények, amik javítani fogják az játékélményt: a töltési idők és az input lag csökkentése szerinte elősegítik a játékokban történő belemerülést. A saját exkluzívjairól pedig azt mondta, hogy nem célja mások másolása, és büszke a stúdiói változatos tartalmaira, valamint ezt meg szeretnék őrizni a jövőben is. Mivel az Xbox Game Pass sikeres, szerinte könnyű a Microsoftnak meggyőzni a fejlesztőket és a kiadókat, hogy a havi előfizetési rendszerű programhoz csatlakozhassanak.

Végül az Xbox All Access előfizetői programról (havidíjért megszerezhetik a vásárlók az új konzolt) azt mondja, hogy ez kritikus fontosságú lesz az év végén, mert eddig remek visszajelzéseket hallottak, és a mostani gazdasági szituációban jóval fontosabb lesz szerinte az ilyen üzleti modell is.

Az Xbox Series X az év végén érkezik. Az Xbox Series S-t talán júliusban jelenti be a Microsoft.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu