Call of Duty Warzone: megváltoztatták Texan D-Day egyik skinje leírását „rasszizmus veszélye” miatt

A „Border War” nevű Call of Duty Warzone-ban fellelhető skin leírása arra a szituációra utalt, amely az USA és Mexikó között jelenleg is fennáll.

Az Activision és az Infinity Ward „tovább folytatják a rasszizmus elleni küzdelmet”, hogy kigyomláljanak minden arra utaló jelet a Call of Duty: Modern Warfare és a Call of Duty: Warzone játékokból – erről írt tegnap Twitteren a cég. Ennek keretében pedig arra a döntésre jutottak, hogy a „Border War” nevű öltözék leírását megváltoztatták a játékban, mert az a mexikóiak elleni „rasszista megnyilvánulásokat kihangsúlyozta”.

A Call of Duty: Modern Warfare-ben – másik modern multiplayeres játékokhoz hasonlóan – rengeteg olyan karakter megtalálható, amelyeket kilockolhatunk, vagy megvásárolhatunk és külön skinekkel is „megbolondíthatjuk” őket. Ilyen például a „Texan D-Day” nevű karakter, akire különféle katonai ruhákat aggathatunk, vagy akár civil rendőri szerelést is egy méretes cowboykalappal egyetemben. Ezek között található meg az említett Border War nevű skin, amely leírásánál ez olvasható: „mutasd meg nekik tévedésüket és fizettesd meg velük a Border War D Day skinnel”.

Most a skint átnevezték „Home on the Range”-re és a leírásában ez olvasható: „Játssz együtt a szarvassal és az antiloppal a Home ont the Range skinnel.”

A skin külseje egyébként nem változott, most is „Police” van ráírva a hősünk mellén levő szerkóra és a bal vállán pedig Texas zászlója látható.

Wayne „D-Day” Davis egyébként egy volt texasi US Army Ranger, aki jelenleg a Koalíció részeként működő Demon Dogs Unit tagja.

A leírás változtatására állítólag azért volt szükség, mert a jelenlegi amerikai elnök: Donald Trump közismerten botrányos bevándorláspolitikáját támogatta a kritikusai szerint. Mivel jelenleg még mindig nagyon erős a Black Lives Matter mozgalom, egy globális szintű tüntetés a feketék elleni rendőri erőszak ellen, nem volt szerencsés a készítők szerint az előző szöveg, amely a mexikóiak elleni hasonló rendőri akcióra ösztönzött.

Nemrég egyébként a Call of Duty: Modern Warfare-ből szedték ki az OK kézmozdulatot, miután egy médiahacknek „köszönhetően” tévesen az terjedt el róla, hogy szélsőjobb rasszista megnyilvánulás.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu