Xbox Series S: a Microsoft újabb árulkodó jelei

Azért az már eléggé vicces, hogy a még be sem jelentett konzolról maga a redmondi cég tesz említést több termékén, miközben ők hivatalosan (még) nem akarnak beszélni róla…

Az Xbox Series S, kódnevén Lockhart, valamikor szeptemberben biztosan bejelentik. Nos, nem a Tokyo Game Show-n (mert ott a Microsoft nem fog új next-gen híreket közölni, saját bevallása szerint), hanem valamivel korábban, tehát legkésőbb három hét múlva. És mivel hallottuk már, hogy a Microsoft a Halo Infinite 2021-re történt halasztása miatt megcsúszott az augusztusra tervezett Xboxos műsorával, az óra ketyeg velük szemben is.

Egy Twitter-felhasználó új kontrollert vásárolt a Microsoft online boltjából, és bizony meglepetésben volt része. A kontroller mellé kapott egy Xbox Game Pass Ultimate kártyát, rajta egy tizennégy napos kóddal.

A kód jellemzésében az áll, hogy Xbox Live Goldot, illetve több mint száz, jó minőségű játékhoz biztosítanak hozzáférést Xbox Series X | S-en, Xbox One-on, illetve Windows 10-en. És ott van a kutya elásva: Xbox Series S – nyíltan, közvetlenül megemlítve. Ez pedig kb. alá is támasztaná azokat a pletykákat, miszerint a Microsoft korábban, mondjuk augusztusban már be is jelentette volna a gyengébbnek ígérkező, ám olcsóbb next-gen Xbox modellt.

Az Xbox Series S álltólag 7,5 gigabájtnyi felhasználható RAM-mal, 4 TFLOPS teljesítményű GPU-val (a PlayStation 4 Pro 4,2-t, az Xbox One X 6-ot, az Xbox Series X pedig 12-t tud, míg a PlayStation 5 10,28-ra lesz képes), hardveres sugárkövetés (ray tracing) támogatással, és az erősebb next-gen Xboxban használt, AMD Ryzen Zen 2-alapú processzorral fog rendelkezni.

Az Xbox Series S tehát még bejelentésre vár, és az Xbox Series X-szel, a PlayStation 5 Standard Editionnel és a PlayStation 5 Digital Editionnel egyetemben nem rendelkezik árcédulával és megjelenési dátummal. Ezeket valószínűleg mind meg fogjuk ismerni szeptemberben. (Az Xbox Series S lehet, hogy november 6-án startol majd.)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu