A keresztapa III: 30. évfordulója miatt Francis Ford Coppola újravágja

MOZI HÍREK – Nem csak az eleje, a vége is más lesz állítólag az újravágott Keresztapa III-nak, amelynek új címe Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone halála.

Mostanában Francis Ford Coppola már nem rendez új filmet (a 2011-es, rendkívül gyenge Twixt volt az utolsó rendezése), helyette inkább a régebbi alkotásait vágja újra. Nemrég készült el az Apokalipszis most végső vágása, 4K képminőséggel Dolby hangrendszerrel, amely minden idők talán legjobb háborús filmje, illetve újravágta az 1984-es Gengszterek klubja című filmet is, amelyre saját bevallása szerint azért volt szükség, ’84-ben mert annak idején a finanszírozókat zavarta, hogy Coppola „túl nagy hangsúlyt helyezett az afroamerikai karakterekre”, így Gregory és Maurice Hines helyett a Richard Gere által alakított Dixie Dwyer szereplő kapta meg a nagyobb hangsúlyt. Idén, decemberben pedig A Keresztapa-trilógia befejezéséből kapunk majd egy új változatot.

A rendező közleményében azt nyilatkozta, hogy a harmadik résznek nem csak az eleje, de a vége is más lesz (amely döntés elég „érdekes”, lévén az a befejezés rendkívül erős volt) továbbá bizonyos jeleneteket, felvételeket is “újrarendezett”, az aláfestő zenéről nem is beszélve. Coppola úgy gondolja, hogy a helyreállított filmszalagok, illetve hangzás miatt a Corleone-trilógiának végre egy olyan befejezése lehet, amilyet tényleg megérdemel. Coppola saját produkciós cégének, az American Zoetrope szakemberei, elvileg körülbelül 300 kartonnyi negatívot néztek át, és gyakran kockáról kockára haladva restauráltak egyes jeleneteket. Az egész folyamat körülbelül hat hónapig tartott, de ebbe beletartozott többek közt az is, hogy az eredeti 5.1-es hangkeverést is feljavították.

A Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone című újravágott Keresztapa III verzió bemutatója valamikor decemberben lesz, és az igencsak limitált mozis forgalmazás mellett nyilván fent lesz a különféle streaming szolgáltatók (melyek közül némelyik „ingyenes”) kínálatában is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu