A PS5 japán nyitócímei között egy Yakuza? Késni fog a Yakuza: Like A Dragon PS4-re?

Nem, nem a Yakuza: Like a Dragonra gondolunk (ott a Microsoft fizetett a SEGÁnak, hogy időzített exkluzivitást kapjon az Xbox Series!), hanem egy másik felvonásra.

A SEGA IP-je elválaszthatatlan a PlayStationtől, és nem is csoda, mert konkrétan PlayStation 2-exkluzívként látott napvilágot a Ryu Ga Gotoku (a Yakuza-sorozat japán neve, és a mögötte álló stúdió is ezt a nevet használja). Azóta persze nyitott a cég a Microsoft felé is, és itt nem az Xbox platformokra gondolunk, hanem arra, hogy a PC-seknek is elérhető lett már néhány rész a sorozatból. Főleg a kurrens-gen engine-en (Dragon Engine, ha nem tévedünk…) megvalósított remake-ek, amik Yakuza Kiwami néven futnak.

A SEGA japán nyelvű, a Yakuza számára fenntartott weboldalán egy Yakuza Kiwami 3-as bejelentésre utalnak, holott ennek bejelentéséről még szó sem esett, és lehet, hogy valameddig még nem is fog, ugyanis a Twitteren azt közölték, hogy ez mindössze egy hiba volt a részükről, így lehet, hogy ez nem fog bekövetkezni, de sosem lehet ugyebár tudni.

A Gematsun pedig azt olvashatjuk, hogy a Yakuza: Like a Dragon nem biztos, hogy a PlayStation 4-eseknek november 13-ától elérhető lesz, ugyanis azt írták, hogy a „Yakuza: Like a Dragon az Xbox One-on, PlayStation 4-en, Windows 10-en, és PlayStation 5-ön is meg fog jelenni. A további platformokkal kapcsolatos megjelenési információkat a következő néhány hét során közöljük.” Úgyhogy lehet, hogy az Xbox Series kivételes helyzetben van. De ne legyen így – azért az eléggé durva lépés lenne, ha Phil Spencerék annyit fizettek a SEGÁnak, hogy CSAK a next-gen Microsoft masinán legyen a nyugaton elérhető a Yakuza 7 (ami a hazai pályán tényleg számozva jött ki).

A szituáció minden bizonnyal érdekes, és ez még változni fog, de most nem tudunk mit tenni, csak annyit, hogy várunk – hátha tisztázza a SEGA, hogy most mi is van.

Forrás: JVL, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu