A Hellraiser reboot egyenesen a Hulu-ra kerül

MOZI HÍREK – David Bruckner rendező és a Spyglass Media a Huluval együttműködve újra képernyőre hozza a Hellraiser-filmet.

A hamarosan megjelenő Hellraiser remake, amelyet a Spyglass Media emberei David Bruckner rendezővel közösen állítanak össze, a Hulun fog debütálni. A Spyglass és Bruckner a streaming szolgáltatással kötöttek partnerséget, hogy Pinheadet visszahozzák a képernyőre. Bár eredetileg úgy gondolták, hogy a franchise újraindítása a mozikba kerül, ehelyett a streaming világában talál majd életre.

A Hulu megszerezte a Hellraiser remake jogait. Azt is fontos megjegyezni, hogy egyelőre remake-ként harangozzák be. Tehát vélhetően nem ott fogja folytatni, ahol a korábbi folytatások abbahagyták ezt. Ez egy újrakezdés lesz. A forgatókönyvet Ben Collins és Luke Piotrowski írja. Korábban David Brucknerrel dolgoztak együtt az új filmjén, az Éjszakai házon. Az üzlet pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, így nem tudni, hogy a Hulu mennyit kellett kicsengetnie, hogy ez az üzlet létrejöjjön. Bruckner korábbi munkái közé tartozik a The Ritual és a Super Dark Times.

Az eredeti Hellraiser 1987-ben jelent meg. Clive Barker írta és rendezte, a The Hellbound Heart című novellája alapján. A középpontjában egy Frank nevű szexuális deviáns áll, aki egy tengerentúli utazás során megszerzett kirakósdoboz bütykölése után megnyit egy kaput a pokolba. Elszabadítja a Cenobiták nevű pokoli lények egy csoportját, akik szó szerint széttépik Franket. Frank bátyja és felesége beköltözik a régi házába, és véletlenül visszahozzák őt, vagy ami megmaradt belőle, az életbe.

Bár a filmek sosem voltak nagy kasszasikerek, mégis sikeresek voltak, nagyrészt a házi videón. Az évek során több folytatás is készült. Legutóbb a Hellraiser: Judgment 2018-ban. Arról egyelőre nincs hír, hogy Clive Barker mennyire vesz részt a remake-ben. Bár idén decemberben visszaszerzi a franchise jogait. Ez kétségtelenül érdekes csavart jelent.

Egy másik fontos tudnivaló, hogy nem ez az egyetlen Hellraiser-projekt, ami jelenleg is készül. Az HBO a Halloween (2018) rendezőjével, David Gordon Greennel is összeállt egy, a franchise-on alapuló tévésorozat elkészítésére. Mi több, Barker executive producerként is beszáll a sorozatba. Tehát még akkor is, ha visszaszerzi a jogokat, úgy tűnik, aláírta a sorozatot. Hogy áldását adja-e a filmre, azt még nem tudjuk.

A Spyglass Media gyorsan érvényesül, mint nagy játékos a horrorjátékban. Ezen a filmen kívül ők állnak a közelgő Sikoly 5 mögött is, amely egyszerűen csak a Sikoly címet viseli. Az a film 2022 januárjában kerül a mozikba. A stúdió gyakorlatilag két hatalmas horrorfranchise-t irányít. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikorra várható a Hellraiser remake forgatásának megkezdése, és az sem világos, hogy mikorra várható a Hulu-ra való felkerülése. Amint további részletek derülnek ki a projektről, folyamatosan tájékoztatunk titeket.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu