Jövő héten kezdődik az Indiana Jones 5 forgatása az Egyesült Királyságban Harrison Forddal

MOZI HÍREK – A hírek szerint az Indiana Jones 5 forgatása a jövő héten kezdődik az Egyesült Királyságban, miután Harrison Fordot nemrég a Pinewood stúdió közelében látták.

 

Hamarosan forogni kezdenek a kamerák a várva várt Indiana Jones 5 folytatásához. Az 1981-ben Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmmel indult, hosszú ideje futó filmsorozat ötödik részének folytatásában Harrison Ford visszatér egy utolsó kalandra a címszereplő felfedező szerepében. Az ötödik filmet évek óta számos késés és félresikerült kezdés sújtotta, de a Deadline értesülései szerint a forgatás végre már a jövő héten elkezdődhet az Egyesült Királyságban.

A hírek szerint a produkció Pinewoodban és más környékbeli helyszíneken forgatja majd a kamerákat, ugyanis Fordot nemrégiben a brit stúdió közelében látták. Nem tudni, hogy a többi színész is a helyszínen van-e még, de a filmben Mads Mikkelsen, (Hannibal, Egy újabb kör), Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Solo: Egy Star Wars-történet), Boyd Holbrook (Logan, A ragadozó), Shaunette Renée Wilson (A rezidens, Fekete Párduc) és Thomas Kretschmann (Bosszúállók: Ultron kora, King Kong) is szerepelnek.

Steven Spielberg eredetileg a film rendezője volt, miután korábban az Indiana Jones-sorozat mind a négy korábbi részét rendezte. Azóta átadta a rendezői feladatokat a Logan rendezőjének, James Mangoldnak, bár Spielberg továbbra is a fedélzeten marad, mint gyakorlati producer. Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel is producerként vesz részt a munkálatokban. John Williams, aki az előző filmek zenéjét és az ikonikus főcímdalt készítette, visszatér zeneszerzőként.

Indiana Jones – A világ legvagányabb régésze

Harrison Ford negyven éve Indiana Jones

 

Harrison Ford korábban Indiana Jones szerepében játszott Az elveszett frigyláda fosztogatóiban (1981), az Indiana Jones és a végzet templomában (1984), valamint az Indiana Jones és az utolsó keresztes hadjáratban. Közel 20 évvel később újra eljátszotta a szerepet a negyedik filmben, az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában (2008). Évek óta tervben van az ötödik film fejlesztése, amely eddig a fejlesztési pokolban sínylődött, és nagy volt a bizonytalanság, hogy valóban megtörténik-e valaha.

A folytatás cselekményének részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra. Pletykák szerint „az 1960-as évekbeli űrverseny témája” lesz, és az Egyesült Királyságban megjelent hírek szerint a forgatás helyszíne Bamburgh kastélya lesz, de egyelőre csak ennyit tudunk mondani. Szerencsére a franchise újonca, Mads Mikkelsen is egy múlt havi interjúban elárulta, hogy nagyon elégedett a forgatókönyvvel.

„Nagyon, nagyon izgatott vagyok” – mondta Mikkelsen a Collider szerint. „A minap újra megnéztem Az elveszett frigyláda fosztogatóit, annyira jól sikerült és annyira elbűvölő, és annyira nagyszerű történetmesélés. Szóval igen, nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek annak a franchise-nak, amin együtt nőttem fel… Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megengedték, hogy elolvassam a forgatókönyvet. És igen, minden olyan volt, amire vágytam, szóval ez egyszerűen nagyszerű volt.”

A tervek szerint az Indiana Jones 5. 2022. július 29-én kerül a mozikba. Tekintve, hogy valószínűleg ez lesz Ford utolsó alakítása az ikonikus karakter szerepében, a film minden bizonnyal nagyot fog szólni, amikor jövő nyáron a mozikba kerül.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu