System Shock remake: hét percet láthatunk a Nightdive felújításából [VIDEO]

A Nightdive Studios lassan közelít a célvonal felé, de addig még egy kisebb távot a stúdiónak meg kell tennie.

 

Először is kezdjük azzal, hogy például a Steamen a System Shock remake rendelkezik egy demóval, így könnyedén megtapasztalhatjuk, hogy a stúdió milyen módon igyekszik az egyik örök klasszikusnak is nevezhető játékot úgy felújítani, hogy az eközben képes legyen megőrizni a gyökereit.

A hét perces játékmenetben a hackerünk egy korrekt ízelítőt nyújt abból, hogy az 1994-es játék hogyan tud ugyanolyan hatékony lenni, mint két és fél évtizede. A hackelés mellett némi felfedezés, alternatív útvonalak, illetve pár mutáns és robot elleni harc is látható a lent elterülő videóban, és a Nightdive Studios a kezelőfelület esetében is komolyabb módosításokat eszközölt, viszont emiatt egyáltalán nincs miért aggódnunk: teljesen jó az eredmény az eddig látottak alapján. (Az viszont már nem éppen szerencsés, hogy hősünk egy nagy robotba pumpálja a shotgun lőszert a videó végén, mert annak nem sok hatása van…)

A System Shock (amiben egy hacker a Citadel Station néven futó űrállomáson tér magához, és az első pillanattól kezdve életveszélyben van, ugyanis a mesterséges intelligencia, Shodan megtáltosodott…) egy korszakalkotó játéknak nevezhető, mert tulajdonképpen ez volt az első immerzív szimulátor, aminek egyik kulcseleme a játékban történő elmerülés volt. Később Warren Spector (aki a System Shockon producerként dolgozott) az itt tanult leckékből hozta létre később a Deus Exet, és a műfaj később a BioShock és a Dishonored IP-kkel is bővült.

Az eredetileg túl nagy célokra törő System Shock remake (ami a fejlesztés újrakezdése után Unity-ról Unreal Engine 4-re váltott) elvileg a nyár folyamán meg fog jelenni Steamen, GOG-on és Epic Games Store-on egyaránt. A PC/Mac/Linux megjelenés mellett tervben van a PlayStation 4-es és Xbox One-os port is, de ezek pontos megjelenési dátuma sem ismert (a harmadik negyedév során, tehát szeptember végéig szeretnék kiadni a remake-et).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu