BREAKING! 41 évesen meghalt az Aquaman, Batman és más DC képregények rajzolója koronavírusban!

MOZI HÍREK – Robson Rocha, a DC Comics művésze, aki az Aquamant is rajzolta, júniusban került kórházba Covid-19-el, és alig egy héttel azután halt meg, hogy egy barátja véradásra szólított fel a közösségi médiában.

 

A DC Comics egyik feltörekvő sztárja, Robson Rocha mindössze 41 évesen, a Covid19-cel való küzdelmet követően elhunyt. A művész halálhíre vasárnap délután terjedt el a közösségi médiában, alig egy héttel azután, hogy egy barátja nyilvánosan véradókhoz folyamodott, hogy Rocha megkaphassa a kritikus fontosságú vérátömlesztést, ami több hetes intenzív osztályon töltött kezelés után következett be. A képregényrajzoló többek között olyan „New 52” korszakbeli DC-címeken dolgozott, mint a Birds of Prey, a Batman/Superman és Kelly Sue deConnick Aquaman-folyama. Idén az egyik utolsó darabja a „Future State: Justice League” #1-2.

Rocha 2010-ben tette meg az áttörést a DC-nél, és a „Rebirth” korszak kezdetén exkluzív szerződést írt alá a DC-vel, amelynek köszönhetően az Aquaman és a Green Lanterns sorozatban is dolgozott. Amikor aláírta a szerződést, Rocha azt mondta: „Gyerekkorom óta rajongok a képregényekért. A lehetőség, hogy az általam annyira csodált és szeretett DC-karakterekkel dolgozhatok, egy valóra vált álom. Ezek a hősök segítettek hinni egy jobb és sokkal fantasztikusabb világban. Remélem, hogy az én hozzájárulásom ezekhez a karakterekhez segít majd inspirálni másokat.”

A halálhírt képregényrajzoló kollégája, Yildiray Cinar tweetelte, aki részvétét fejezte ki Rocha családjának: „Nagyon sajnálom, hogy Robson Rocha ma távozott közülünk. RIP Robson. Olyan fiatalon és korán… részvétem a családjának, szeretteinek és minden rajongójának…”. Az üzenet mellé Cinar egy darab artworköt is posztolt Rocha Aquaman munkájából.

További méltatások következtek, többek között Jim Lee, a DC kiadója is, aki azt írta: „Mindig lenyűgözött figuráinak elképesztő energiájával és folyékonyságával, vonalainak kecsességével és kompozícióinak erejével. Részvétem elsősorban özvegy feleségének és lányának, számos kollégájának, akik csodálták és tisztelték a tehetségét, és a számtalan rajongónak szerte a világon, akik szerették és becsülték a művészetét.”

 

Családja, barátai még mindig alig tudják feldolgozni

 

Még többen követték, Andrea Shea társszerkesztő pedig hozzátette: „Robson Rocha briliáns művész, kedves ember, szerető férj és apa volt. Hihetetlenül szerették, és nagyon fog hiányozni”. Kelly Sue DeConnick, aki az Aquaman-sorozaton dolgozott, amelyet Rocha rajzolt, azt mondta: „Azt hiszem, még sokáig kell feldolgozom ezt az egészet, úgyhogy nem tudok sokat mondani. Próbálom kitalálni, mit tegyek, hogyan támogassam a legjobban a családját.”

Jessica Chen, képregényszerkesztő megosztotta: „Robson Rochának hihetetlen tehetsége volt ahhoz, hogy a művészetével kifejezze a forgatókönyv és a szavak közé szorult gondolatokat. Mindketten szerettük a horrort, és ezt belecsempésztük a projektjeinkbe. A szívem megszakadt & még mindig nem akarom elhinni, hogy már nincs többé. A képregények egy nagyszerű művészt és még jobb barátot veszítettek el.”

Miközben sok ország próbál visszatérni a normális kerékvágásba, ez egy szörnyű emlékeztető arra, hogy a járvány még mindig nagyon is itt van, és sokak számára ugyanolyan veszélyes, mint valaha. Bár a lakosság nagy részét számos országban már beoltottak a vírus ellen, még mindig sokan betegszenek meg a vírus számos változatában. Gondolataink most Rocha családjával és barátaival vannak.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu