Lehet, hogy jönnek az izgalmasabbnál izgalmasabb videójátékok Netflixre is?

A mai napon írt arról a Bloomberg egy cikkében, hogy a Netflix állítólag rájött, hogyan bővíthetné még tovább a streamingszolgáltatását: videójátékok Netflixre is lehetnek majd  is a filmek és sorozatok mellett.

 

A lap egy magát megnevezni nem kívánó, belsős informátorra hivatkozik, de amúgy is voltak már nyomai annak, hogy lesznek videójátékok Netflixre. A cég nem lacafacázik: már fel is vették Greg Peterst, aki játékfejlesztési alelnökként dolgozik majd a vállalatnál. Magyarán a Netflix saját játékokat (vagy azokat is) fog fejleszteni és nemcsak a meglévő kínálatot osztja meg a szolgáltatásában. Peters korábban a Facebooknál és az Electronic Artsnál is dolgozott, Zuckerberg cégénél az Oculusra fejlesztő csapatokkal dolgozott karöltve, utóbbinál pedig a mobiltelefonos játékokat pátyolgatta (The Sims, Plants vs. Zombies, Star Wars), de a FarmVille-ről ismert Zyngánál is vezető beosztásban dolgozott.

A helyzetet ismerő személy szerint az elképzelés az, hogy a következő egy éven belül videojátékokat kínáljanak a Netflix streaming platformján. A játékok az aktuális műsorok mellett jelennek majd meg új műfajként – hasonlóan ahhoz, ahogyan a Netflix tette a dokumentumfilmekkel vagy a stand-up különkiadásokkal. A vállalat jelenleg nem tervezi, hogy külön díjat számítson fel a tartalomért – mondta az illető névtelen személy..

A Netflix részvényei a csütörtöki kereskedésben 2,8%-kal 563,45 dollárra emelkedtek. A részvények szerdai zárásig 1,3%-kal emelkedtek idén.

(Bloomberg)

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu