Új IP-n dolgozik a The Coalition: nem foglalkozik a Gears of Warral a Microsoft?

A The Coalition stúdió nagy valószínűséggel minden erejével egy új szellemi tulajdonon (intellectual property, röviden IP) dolgozik, így a Gears 5 után nem fog egyhamar új epizód érkezni.

 

A The Coalition egy régebbi Xbox Games Studios-tag, és ez a stúdió volt mostanában a modern Gears of War (vagy röviden csak Gears…) játékok fejlesztője. Most viszont a LinkedInen a stúdió egyik pályatervezője akaratán kívül is, de leleplezte, hogy az utóbbi közel hat hónap során, pontosabban február óta a team egy új IP-n dolgozott. Ezt az egészet az Xboxos bennfentesnek nevezhető Klobrille találta és osztotta meg a Twitteren.

Ahogy azt sejteni lehetett, ez a foszlányt gyorsan átszerkesztették a LinkedInen, így értelemszerűen most is mondhatjuk, hogy az illető lebukott, és ezzel beismerte, hogy valami új készül a The Coalitionnél, ami 2015-ben vette ezt fel a nevet (korábban ugyanis Black Tusk Studios néven futott a csapat). Itt érdemes lehet visszagondolni arra, hogy májusban mit is mondott „a koalíció”.

Akkor ugyanis egy blogposztban azt nyilatkozta a Microsoft stúdiója, hogy az erőforrásait áttolja az Unreal Engine 5-tel történő, következő generációs fejlesztésre, hozzátéve, hogy a Gears [of War] 5 nem fog kapni közvetlen folytatást. Annyi a hivatalos, hogy a következő évek során több Unreal Engine 5-ös új projekt készül a The Coalitionnél, és ez egyike lehet azoknak. Itt érdemes megfigyelni, hogy nem esett szó új IP-ről.

Tehát az Xbox Game Studios kötelékébe tartozó csoport valami új fába vágta a fejszéjét, és ehhez az Epic Games következő generációs, és technológiailag komolyan lenyűgöző engine-jét alkalmazza. Egy új IP lesz, de hogy mi is lesz ez, hiába találgatunk, hiszen ebben az esetben abszolút a sötétben tapogatózunk. A bejelentésével pedig a Microsoft nagy eséllyel a 2022-es E3-ig várni fog, hiszen addigra már több mint egy évnyi fejlesztés megtörténik.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu