A kínai óriás Tencent több mint 1 milliárd euróért vásárolja meg a Sumo Digitalt

Sumo Digital: ők az Outrun 2, Sackboy: A Big Adventure, vagy a Team Sonic Racing szerzői.

 

Akár neves stúdiók felvásárlásával, akár új munkacsoportok létrehozásába való befektetéssel, az utóbbi időben a kínai óriás Tencent sokkal nagyobb lett, kiterjesztve a területeit az egész világra. Legújabb felvásárlása? A Tencent már korábban is birtokolta a cég részvényeinek 8,75%-át, így a kínai óriás most a Sumo Digital második legnagyobb részvényese lett.

Most azonban 919 millió fontot, azaz valamivel több mint egymilliárd eurót fektetett be, hogy átvegye az irányítást a Sumo Digital anyavállalata felett, amely 14, a világ minden táján szétszórt stúdiót tart a kezében, több mint 1200 alkalmazottal.

„A Sumo igazgatótanácsa szilárdan hisz abban, hogy a vállalkozás profitálni fog a Tencent széleskörű játék-ökoszisztémájából, bizonyított iparági szakértelméből és stratégiai erőforrásaiból” – mondta a Sumo nem ügyvezető elnöke, a veterán Ian Livingstone, aki a régi Eidos sikeréért is felelős.

Az elmúlt hetekben a Tencent a reflektorfénybe került egy új stúdió létrehozásával, amelyet egykori Blizzardosok alapítottak, a Spec Ops The Line szerzőinek megvásárlásával, emellett megerősítette jelenlétét más nagy stúdiókban, mint például a Remedy estetében közel 4%-os részesedéssel rendelkezik, a Control és az Alan Wake szerzőinek részvényeiben.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu