Anyaszült meztelenre vetkőzteti ez a weboldal a nőket, az Egyesült Királyságban be akarják tiltani!

TECH HÍREK – Maria Miller parlamenti képviselő követeli, hogy az AI nők fényképét „lemeztelenítő” weboldalt – ami jelenleg még egyszerűen működik – „AZONNAL” tiltsák be.

 

Maria Miller brit parlamenti képviselő parlamenti vitát szeretne arról, hogy be kell-e tiltani a nők fényképeit digitálisan anyaszült meztelenre vetkőztető weboldat. Az ügyre egy másik szolgáltatás kapcsán derült fény, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mesterséges intelligencia (AI) segítségével meztelenre vetkőztessenek nőket a fotókon, és amely gyorsan terjed a közösségi médiában.

A szóban forgó honlapot csak júniusban több mint ötmillióan látogatták meg egy elemző szerint. Hírességek, köztük egy olimpiai sportoló is szerepel azok között, akiket a felhasználók állítása szerint meztelenre vetkőztettek.

A DeepSukebe honlapja azt ígéri a felhasználóknak, hogy „képes felfedni a ruha alatt rejtőző igazságot”. A 2020-ban indított oldal mögött nem világos, hogy ki áll. A témával foglalkozó BBC megkereste a céget kommentárért, de nem kapott választ.

Twitter oldala szerint egy „mesterséges intelligencia által vezérelt meztelenítő”, amelynek küldetése, hogy „minden férfi álmát valóra váltsa”.

Egy blogbejegyzésben pedig a fejlesztők azt írják, hogy az eszköz egy erősebb változatán dolgoznak.

 

„Súlyos bűncselekmény”

 

Maria Miller  a BBC-nek azt mondta, hogy ideje lenne megfontolni az ilyen eszközök betiltását.

„A parlamentnek lehetőséget kell kapnia arra, hogy megvitassa, hogy a beleegyezés nélkül, digitálisan készített meztelen és szexuálisan egyértelmű képeket be kellene-e tiltani, és úgy vélem, ha ezt a törvény engedi, a törvénynek  megváltozna”.

Azt mondta, hogy bűncselekménynek kellene lennie a szexuális tartalmú képek beleegyezés nélküli online terjesztésének, hogy tükrözze „az emberek életére gyakorolt hatásának súlyosságát”.

Ha a szoftverszolgáltatók kifejlesztik ezt a technológiát, akkor bűnrészesek egy nagyon súlyos bűncselekményben, és kötelezni kellene őket arra, hogy úgy tervezzék meg termékeiket, hogy ez ne történhessen meg”.

Az elmúlt hat évben kampányt folytatott az úgynevezett bosszúpornó ellen – amikor meztelen vagy szexuális tartalmú képeket terjesztettek beleegyezés nélkül.

„Jelenleg az intim szexuális tartalmú képek online vagy digitális technológián keresztül történő, beleegyezés nélküli készítése, felvétele vagy terjesztése többnyire nem tartozik a törvény hatálya alá.”

„A szexuális tartalmú képek beleegyezés nélküli online terjesztésének szexuális bűncselekménynek kellene lennie, ami tükrözi az emberek életére gyakorolt hatásának súlyosságát.”

Maria Miller azt szeretné, ha ez a kérdés bekerülne a készülő online biztonságról szóló törvényjavaslatba.

A Cease (Centre To End All Sexual Exploitation) nevű kampánycsoport a BBC-nek elmondta, hogy a törvényjavaslatban a meztelenítő eszközökkel is foglalkozni kell.

„A törvény nem megfelelő ezen a területen” – mondta Vanessa Morse, a szervezet vezetője.

„Azokat a technológiákat, amelyek célja a nők tárgyiasítása és megalázása, le kell állítani, és az ilyen képek tömeges terjesztéséből profitáló pornóoldalakat arra kell kényszeríteni, hogy proaktívan blokkolják a feltöltésüket” – mondta.

A meztelenítő eszközök, ahogyan azokat nevezik, nem új keletűek.

A DeepNude 2019-ben indult, de az alkotók a visszhangok hatására gyorsan visszavonták a szolgáltatást, de a  visszatérítésben gondolkoznak.

 

„Nem etikus”

 

Hasonló szolgáltatások azonban továbbra is a piacon vannak, sokan a DeepNude forráskódját használják, amelyet az eredeti fejlesztők nyilvánosan elérhetővé tettek.

Míg sokan gyakran ügyetlen, néha nevetséges eredményeket produkálnak, az új weboldal egy saját algoritmust használ, amelyet egy elemző úgy jellemzett, hogy „évekkel a konkurencia előtt jár”.

A BBC beszélt egy fejlesztővel, aki a számos online elérhető meztelenítési eszköz egyike mögött áll.

Ivan Bravo elismerte, hogy az ilyen alkotások „nem etikusak, főleg a jelenlegi használatukban, és abban, ahogyan az eredeti fejlesztők elkezdték reklámozni, hogy „meztelenek a barátaid”.

„Azonban nem egy tökéletes világban élünk, és az emberek mindig is keresték a módját, így csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg egy ilyen technológia”.

Hozzátette, hogy az a tény, hogy a technológia jelenleg csak a nők meztelenítésére képes, szexista.

„Én személy szerint szeretném, ha a meztelen férfiaknak is lenne egy változata, sőt, akár fiktív karaktereknek is, mint például az anime, hogy minden ember élvezhesse vagy kísérletezhessen ezzel a fajta felnőtt szórakozással.

„A cél az, hogy megtaláljuk, milyen felhasználási módokat adhatunk ennek a technológiának a jogi és etikai [kereteken] belül.”

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu