AMLO ismét kirohant a „nintendók” és az online játékok ellen

Andrés Manuel López Obrador (röviden: AMLO) mexikói elnök könyörtelenül támadja a videojátékokat, és ismételten azt hangoztatja, hogy azok túlságosan nagy hatással vannak a gyerekekre és a fiatalokra.

 

Ez már a negyedik alkalom, hogy Mexikó elnöke negatívan nyilatkozott a videojátékokról. A téma ugyanaz: a gyermekek és fiatalok bezártsága. A politikus csak megismételte korábbi szavait, hogy a „nintendo” rengeteg felügyelet nélküli erőszakra buzdít.

„Úgy vélem, hogy nincsenek kockázatok, vagy azok csekélyek, és hogy nagy hatással van ránk, hogy a gyerekek és a serdülők bezárva csak a nintendót bámulják” – ezek voltak AMLO szavai egy augusztus 17-i konferencián.

Ezúttal azonban az online játékokról is beszélt. „Ki elemzi ezeknek a játékoknak a tartalmát? Rengeteg bennük az erőszak” – említette az elnök az online játékokkal kapcsolatban is. Elmondása szerint a világ különböző országaiból származó, egymást nem ismerő gyerekek, akik az internetre járnak, az ilyen típusú videojátékokban töméntelen sok erőszaknak vannak kitéve (a mexikói szegénységet, a drogháborút és a közbiztonságot elnézve a valóságban még ennél is több és mélyebb trauma érheti a gyerekeket – a szerk.)

AMLO szerint a személyes tanórák „rendkívül fontosak” ahhoz, hogy a gyerekekre ne legyen hatással a „nintendo”. Szerinte már nem veszélyes kimozdítani a fiatalokat otthonról, akiket a mentálhigiénés károsodás mellett a mozgásszegény életmód is sújtja.

AMLO azonban azt is megismételte, hogy mindannyian szabadok vagyunk, és szabadon dönthetünk arról, hogy augusztus 30-án, amikor az országban megkezdődik a tanítás, iskolába visszük-e a gyerekeket és a fiatalokat, vagy sem. (Ez elég hajmeresztő kijelentésnek tűnik egy vezető politikustól így a globális pandémia negyedik hulláma előtt – a szerk.)

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu