Ryuta Ueda visszatért a Segához – az első két Yakuza játék készítője!

Ryuta Ueda, az első két Yakuza-játék rendezője közel tíz évnyi távollét után visszatér a Segához a videojáték-iparba.

 

Ueda volt a Jet Set Radio és annak folytatása, a Jet Set Radio Future művészeti vezetője, emellett ő volt a PS2-re megjelent első két Yakuza-játék rendezője is. 2021 májusában csatlakozott újra a vállalathoz, miután több mint kilenc évig dolgozott a Yahoo! Japan-nál.

Ueda története a Segánál hosszú és változatos: ő volt a Panzer Dragoon játékok kreatúra-tervezője, és rendezett egy horrorjátékot is a Kinectre Rise of Nightmares címmel.

Visszatérését a Segához nyilvános Facebook-oldalán jelentette be:

„Úgy döntöttem, hogy felmondok a Yahoo Japan-nál és visszatérek régi cégemhez, a Segához, nagyon hálás vagyok a sok emberért, akikkel találkoztam és a sok leckéért, amit a Yahoo különböző projektjei során tanultam.”

Boldog, hogy visszatért, és alig várja, hogy újra videojátékokat készítsen, ahogy az alábbi idézet is olvasható a közleményéből:

„Mostantól ismét a játékkészítésre fogok koncentrálni. Nemcsak a készítés izgalmát érzem, hanem egy kicsit mosolygok is a régi barátok és új emberek találkozásának gondolatán. Szeretném teljes mértékben megmutatni azt, amit a tapasztalatok révén művelek.”

Ezek alapján igazak lehetnek azok a pletykák, melyek szerint a Sega jelenlegi főnöke – Toshihiro Nagashi – elhagyja a céget…

Mivel Nagoshi egy csapatot állít fel és új játékokat készít a NetEase számára, Ueda talán visszatér, hogy átvegye az üzletet, amint Nagashi elhagyja a Segát, ha a pletykák valóra válnak, amiről itt olvashat.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu