Folytatódik a kínai Tencent terjeszkedés: a Yakuza-alkotót és egy japán stúdiót néztek ki

A NetEase és a Tencent egyaránt lépéseket tett a megállíthatatlannak tűnő terjeszkedésük folytatásához.

 

A Bloomberg arról számolt be, hogy Nagoshi Toshihiro, a Yakuza-sorozat alkotója (aki így a SEGA alá tartozó Ryu Ga Gotoku Studio egyik legfontosabb embere is) már a megállapodások vége felé tart, hogy a NetEase-hez átszerződjön. Nagoshi amúgy korábban a Sonic, a Valkyria Chronicles, illetve a Virtua Fighter franchise-on is dolgozott a Vanquish mellett. Miért akar átszerződni?

A NetEase és a Tencent, Kína két nagy techgigásza (amik amúgy egymás riválisai) azt szeretné, hogy az ACG-szegmensük (animáció, képregények, videojátékok) erősödjön, ezért pedig Japánban szeretnének terjeszkedni. A Kantan Gamesnél dolgozó ipari elemző, Serkan Toto szerint a két kínai cég, NetEase és a Tencent majdhogynem mindegyik tőzsdén levő stúdióval beszélt, és pár, „magánkézben levő” fejlesztővel is tárgyalt a duó. Mind a két cég nyomás alatt van a japán nyújtózkodás miatt, mert a hazai pályán egyre szigorúbb szabályzat alá esik a játékipar.

A Bloomberg arról is ír, hogy a Tencent egy újabb stúdió megszerzésének utolsó lépéseinél jár. Nos, ők nagyon, nagyon sok helyen ott vannak. Övék a Riot Games, Funcom, Leyou, Sharkmob négyes, többségi tulajdonban sincs hiányuk (Supercell, Grinding Gear Games, Klei Entertainment, 10 Chambers Collective, Stunlock Studios, Yager Development), és még kisebbségi tulajdonrészük is van több, igazán nagy cégben is (Epic Games, Fatshark, Garena, Dontnod, Marvelous, Netmarble, Kakao, Bluehole Studio, Frontier Developments, Sumo Digital (itt a teljes felvásárlás csak idő kérdése), Activision Blizzard, Ubisoft, Paradox Interactive, Remedy Entertainment, Bohemia Interactive). A Tencent amúgy jelentős befektetést is megejtett a PlatinumGames esetében, így róluk komolyan el lehet mondani, hogy sok fazéknál ott van a főzőkanaluk.

Ha Nagoshi lelép a Ryu Ga Gotoku Studioból, a Yakuza-sorozat jövője (és a spin-off Judgmenté is… igaz, itt a főszereplő mögött álló ügynökség ellenzi a PC-s megjelenést) is dugába dőlhet. Holott éppen mostanában kezd a franchise elég jól lábra kapni a nyugaton.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu