Lemondott a Tripwire vezérigazgatója az abortusztörvényes kommentje után!

A Tripwire vezérigazgatója, John Gibson esetében talán ki lehet mondani, hogy jobb lett volna, ha nem szólal meg.

 

Gibson nyilatkozatáról és annak első visszajelzéseiről korábban itt már beszámoltunk, de azóta vannak fejlemények. Pontosabban: a Tripwire eddigi vezérigazgatója inkább lemondott a posztjáról, mert a Tripwire-től többen is meghátráltak az Egyesült Államok Texas államának abortuszakadályozó törvénye melletti kiállása miatt. A Tripwire egy közleményben tudatta, hogy Gibson helyét ideiglenesen Alan Wilson veszi át, amíg Gibson helyét valóban át nem tudja venni valaki más.

A közlemény szerint John Gibson kommentje a sajátja volt, és ezzel nem a Tripwire Interactive álláspontját fejezte ki. Ettől függetlenül Gibson megnyilvánulása lebecsmérelte és figyelmen kívül hagyta a csapat értékeit, illetve a cég jóval szélesebb közösségét is. A Tripwire vezetősége őszintén sajnálja az ügyet, és a cég együttes erővel lépett fel, hogy egy pozitívabb környezetet teremthessen.

Gibson azonnali hatállyal lelépett a Tripwire Interactive vezetői posztjából. Alan Wilson (aki eddig alelnök és társalapító volt) veszi át átmenetileg a helyét. Ő már 2005 óta a cégnél van, és a stúdió üzleti és fejlesztési feladataiban is közreműködött. A Tripwire vezetőségével lépéseket fog tenni, hogy egy teljes céget lefedő gyűlésen a nyílt dialógust elősegítse a vezetőség és az alkalmazottak között. Remekül megérti a cég kultúráját és a játékainak kreatív elképzelését, így ő jó választás arra, hogy a csapatot ezen az időszakon átvezethesse.

Gibson amúgy a Twitteren írta, hogy büszke az amerikai legfelsőbb bíróságra, mert ők megerősítették a texasi törvényt, ami megakadályozza a szívveréssel rendelkező (minimum hat hetes) babák abortuszát. A szórakoztató műfajban dolgozóként nem nagyon politizál, de mivel olyan sokan szólaltak meg az ügyben, úgy érezte, hogy az életet támogató fejlesztőként neki is meg kellett nyilvánulnia.

A törvény szeptember elsejével lépett hatályba Texasban, és a probléma ott adódik, hogy hat hét nem olyan sok idő, és van, aki ennyi idő alatt sem veszi észre, hogy teherbe esett. Persze várjuk, hogy ki veszi át a Tripwire fedélzetén a kapitány posztját.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu