Tripwire társtulajdonos kommentjei a Chivalry 2 és Maneater fejlesztői elhatárolódtak a kiadótól

John Gibson, a cég társtulajdonosa a közelmúltban tett megjegyzései miatt a nemrég megerősített texasi abortusztilalommal kapcsolatban a Shipwright Studios szerződést bontott a Tripwire-rel.

 

Az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság által nemrégiben jóváhagyott törvényt több kérdés miatt is erősen kritizálták és vitatták. A játékipart sem hagyja hidegen ez a vita, John Gibson a következőket tweetelte:
Büszke vagyok arra, hogy a #USSupremeCourt megerősítette a texasi törvényt, amely megtiltja az abortuszt a szívhanggal rendelkező babák esetében. Szórakoztatóként nem gyakran politizálok. Mégis, mivel annyi hangoskodó kolléga áll a kérdés másik oldalán, fontosnak éreztem, hogy életpárti játékfejlesztőként nyilatkozzak„.

Ez a játékközösségben felháborodást és a Tripwire Interactive több játékának bojkottját eredményezte. A Shipwright Studios, amely a Chivalry 2 és a Maneater fejlesztésében is közreműködött, azóta kiadta saját nyilatkozatát, amelyben elhatárolódott a társtulajdonos nézeteitől:

A Chivalry 2 fejlesztői is nyilatkoztak az ügyről, de nem jelentették be, hogy megszakítanák a kapcsolatot a kiadóval:
Nem osztjuk a Chivalry 2 kiadója, a Tripwire elnöke által a közelmúltban közzétett tweetben kifejtett véleményt. Ezt a nézőpontot a csapatunk nem osztja, és az általunk készített játékokban sem tükröződik. A kijelentés ellentétben áll azzal, amit a nők jogairól hiszünk„. A Shipwright Studios-szal ellentétben a Torn Banner Studios nem fejtette ki bővebben, hogy ez befolyásolja-e a Tripwire-rel való kapcsolatát a jövőben.

Texas új abortuszellenes törvénye, amelyet az amerikai legfelsőbb bíróság nemrég hagyott jóvá, az abortuszok majdnem teljes betiltását jelenti az államban. A törvény tiltja a terhesség hat hete utáni abortuszok többségét, beleértve a vérfertőzésből vagy nemi erőszakból eredő abortuszokat is.

Az egész Texasban végrehajtható új törvény lehetővé teszi, hogy az állami képviselők bepereljék a klinikákat, az orvosokat, az ápolókat, sőt, még azokat is, akik egy nőt a beavatkozásra fuvaroznak, 10 ezer dolláros bírsággal sújthatják.
Nem csoda, hogy emiatt felháborodást váltott ki John Gibson támogatása a döntéssel kapcsolatban.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu