League of Legends-sorozat: októberben a 180 milliót is elérte az aktív játékosok száma – ez több, mint ahányan a Steamet használják!

A Riot Games publikálta az októberi számokat a legalább egyszer bejelentkező League of Legends-felhasználókról. Láss csodát: sokan vannak…

 

 

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a történelem egyik legbefolyásosabb és legfontosabb videójátékáról van szó, és bár néhány éve már viseli ezt a címet, úgy tűnik, hogy a játékszéria népszerűsége továbbra is töretlen. A League of Legends köszöni szépen, jól van; és az univerzumához tartozó többi játék (és nem csak játékok) is tartják az ütemet. Ám ha valamiért mégis lesújtóbb hírekre számítottunk volna ezen a fronton, a Riot Games egyértelművé tette, hogy a dolgok továbbra is rendben haladnak.

Hogy jól induljon a november, a vállalat megosztotta a Runeterra univerzum havi aktív felhasználóinak számát. Összesen 180 millió aktív játékosról van szó, amit a Riot hivatalos Twitter fiókján tett közzé. Az adatok azokra a felhasználókra vonatkoznak, akik az elmúlt hónapban legalább egyszer bejelentkeztek.

A PC Gamer rákérdezett, hogy konkrétan mely címekből tevődik össze ez a szám, és úgy tűnik, hogy a League of Legends, a League of Legends: Wild Rift, Teamfight Tactics és Battle of Golden Spatula (Kínában) játékosaira vonatkozik, tehát nem számít bele például a Valorant.

Csupán a kontextus kedvéért, ez a 180 millió jóval magasabb szám, mint amit a Steam produkált, amelynek 2020-as adatai szerint 120 millió havi aktív felhasználója volt a teljes platformján. Ez persze nem annyira meglepő, hiszen a hírek alapján a Wild Rift csak az első évben 150 milliós bevételt generált.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu