A Dűne: Második rész forgatása állítólag 2022 nyarán kezdődik

MOZI HÍREK – A nemrég megjelent első rész után a Dűne: Második rész a hírek szerint jövő év nyarán kezdődhet a forgatás. Denis Villeneuve rendező sci-fi eposzának várva várt folytatása a hírek szerint 2022. július 18-án kerül a kamerák elé, így a produkciónak bőven lesz ideje befejezni a projektet jóval a 2023 októberi megjelenési dátum előtt.

 

Bár két teljes év hosszú időnek tűnhet a Dűne: A második részére várni, egyelőre bőven elég, ha csak azt tudjuk, hogy Villeneuve befejezheti a saga-t, hiszen ez nem volt mindig garantált. A rendező eredetileg a Dűne mindkét részét egymás után szerette volna leforgatni, de sajnos ezeket a terveket a Warner Bros. elvetette (minden bizonnyal különböző pénzügyi aggályok miatt). Szerencsére Villeneuve és Frank Herbert korszakalkotó művének adaptációja számára minden meglehetősen jól alakult, a Dűne: Az első rész a kritikusok többségétől dicséretet kapott, és világszerte 330,4 millió dollárt keresett 165 millió dolláros gyártási költségvetésből.

A főszerepekben igazi „all-star” szereplőgárdát láthattunk eddig is és láthatunk majd a második részben is: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa és Javier Bardem a Dűne a távoli jövőjébe kalauzolta a nézőket, amikor Leto Atreides herceg átvette a veszélyes sivatagi Arrakis bolygó irányítását, amely az univerzum legértékesebb anyagának, a „fűszer”-nek az egyetlen forrása. Bár Leto tudja, hogy ez a lehetőség az ellenségei által felállított bonyolult csapda, ágyasát, Lady Jessicát, fiatal fiát és örökösét, Pault, valamint legmegbízhatóbb tanácsadóit az Arrakisra viszi, ahol egy váratlan árulás miatt Paul és Jessica a Fremenekhez, az Arrakis mély sivatagban élő őslakosaihoz kerül.

Az a tény, hogy nemrég derült ki, hogy zöld utat kapott a Dűne: Második rész még arra is inspirálta Denis Villeneuve-t, hogy felfedje egy tervezett trilógiával kapcsolatos terveit. Bár a második filmet csak most erősítették meg, miután a kasszasikereknek és a kritikai eredményeknek köszönhetően sok idegtépő tétovázás után, a filmrendező egyértelműen magabiztos, mondván: „Mindig is három filmet képzeltem el. Nem arról van szó, hogy franchise-t akarok csinálni, de ez a Dűne, és a Dűne egy hatalmas történet. Ahhoz, hogy méltó legyen, szerintem legalább három filmre lenne szükség”. A folytatásban elárulta, hogy szeretné látni Paul Atreides fejlődését: „Ez lenne az álom. Jó lenne követni Paul Atreides-t és az ő teljes karakterívét”.

Míg a Dűne cselekménye: Part Two (Második rész) nagyrészt ismeretlen, (kivéve persze, ha olvastad a könyvet, vagy láttad az előző, 1984-es David Lynch-filmet), Villeneuve a folytatás hangvételéről már beszélt, és úgy jellemezte, hogy „sokkal szórakoztatóbb” lesz, most, hogy a komplex világ alapjait lerakták. „A különbség csak annyi, hogy a Dűne: Az első rész persze olyan, mint egy bevezetés egy világba, ahol elmagyarázzuk, hogy ki kicsoda, ki mit csinál, és milyen a technológia? Milyen a kultúra?” – magyarázta Villeneuve. „A második film szerintem lehetőséget ad majd arra, hogy sokkal jobban szórakozzunk. Bizonyos értelemben filmszerűbb lesz. Ez az, amit mondhatok.”

Az első Dűne premierje a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2021. szeptember 3-án, a Warner Bros. Pictures pedig 2021. szeptember 15-én tűzi a mozikba 2D-ben, 3D-ben és IMAX-ben nemzetközileg. A filmet egyidejűleg 2021. október 22-én mutatták be a mozikban és az HBO Max streaming csatornán. Dűne: Második rész eközben 2023. október 20-án kerül a mozikba.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu