Lemondott a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey

Lemondott vezérigazgatói posztjáról a Twitter társalapítója, Jack Dorsey. A 45 éves üzletembert Parag Agrawal, a jelenlegi technológiai vezetője (CTO) váltja – közölte a Twitter.

 

 

Jack Dorsey, aki 2006-ban társalapítója volt a Twitternek, majd később a technológiai vállalat vezérigazgatója vált, az elmúlt években a Twitter és a Square fizetési cég vezérigazgatójaként dolgozott. Az utóbbi években rengeteg pletyka keringett a távozásával kapcsolatban: egyesek szerint az, hogy Dorsey két céget vezetett egyszerre, nem tetszett a Twitter többi főnökének. Utolsó levelében, amelyet a személyzetnek küldött, azt mondta, hogy „végre ideje távoznom”, majd hozzátette: a cég „készen áll a továbblépésre”.

Jack Dorsey elmondta, hogy „mélyen” bízik a helyettesében, Parag Agrawalban, aki 2011-ben csatlakozott a Twitterhez, és 2017 óta a cég technológiai vezetője. „Mélyen hálás vagyok ügyességéért, szívéért és lelkéért. Itt az ideje, hogy vezessen”, mondta.

Vasárnap vasárnap tett közzé egy bejegyzést Twitter-oldalán, amelynek jelentése valójában most vált egyértelművé. A vezérigazgató mindössze ennyit írt: „Imádom a Twittert.” Utolsó tweetje után, mint a technológiai vállalat vezérigazgatója, megosztott még egy üzenetet, amelyet a techcég hivatalos vállalati személyzetéhez írt: „Nem biztos, hogy mindenki hallott róla, de távozok a Twitterről.” Hozzátette: „Sok szó esik arról, hogy mennyire fontos, hogy egy vállalatot „alapító vezessenek”, Dorsey szerint azonban ez végső soron erősen korlátoz.

A CNBC szerint a Twitter részvényeinek árfolyama megugrott, ahogy a Dorsey távozásáról szóló pletykák megjelentek. A délután közepére azonban a részvények már a múlt hét végi értékek alatt voltak.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu