Faültetéssel készül a Sony a Horizon Forbidden West megjelenésére

A PlayStation az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Új-Zélandon, Franciaországban és Németországban támogat ehhez kötődő projekteket.

 

Ezért ültet el több „Aloy-erdőt” az érintett országokban, megünnepelvén a Horizon Forbidden West PlayStation 5-ös és PlayStation 4-es megjelenését. Aloy ugyebár ennek a játéknak (illetve ennek előzményének, a Horizon Zero Dawnnak) a főhősnője, és a terv az, hogy bátorítsák a játékosokat bizonyos feladatok teljesítésére és a trófeázásra, mert cserébe fákat fog ültetni „a kék cég”, ami ezzel szeretné megteremteni, vagy helyreállítani a természetes élőhelyeket.

A kezdeményezést a Play4Forests támogatja. Ez egy ENSZ által támogatott projekt, és a Playing for the Planet Alliance része. Az Egyesült Államokban a Sony az Arbor Day Foundationnel állt össze. Minden játékos, aki megszerzi a Reached the Daunt trófeát, egy faültetést jelent. A maximum 288  ezer lesz. A Sony szerint ez az Egyesült Államok kaliforniai, floridai és wisconsini erdőtelepítési projektek befejezésében fog segíteni. Az Egyesült Királyságban az Eden Projecttel kötött partnerség eredményeként márciusban egy 12 hektáros vadvirágos élőhelyet alakítanak ki Lancashire-ben.

Kanadában a WWF-fel közösen dolgozik a Sony a Brit Columbia partjainál lévő tengeri füvek rehabilitációján. Minden eladott játékpéldány után a Sony egy kanadai dollárral (kb. 248 forinttal), maximum 100 ezerrel (azaz kb. 24,8 millió forinttal) segít adomány formájában. Új-Zélandon Flox, egy utcai művész alkotta meg a Horizon: Forbidden West műalkotást Auklandben. A Sony minden egyes közösségi megosztásáért egy fát ültet. és a cél 1000 fa elültetése. Franciaországban (az Egyesült Államokhoz hasonlóan) a Sony a MyTree-vel kötött partnerséget, hogy a játékosok (akik ebbe belépnek, ugyanis opcionális) által elért minden öt Reached the Daunt trófeáért egy fát ültessenek. A maximális mennyiség ebben az esetben tízezer fa. Németországban pedig a PlayStation a Schutzgemeinschaft Deutscher Walddal (SWD) együttműködve a Twitteren #AloysWald hashtaggel megosztott minden egyes trófea után egy fát (maximum ötezret) ültet. A fák egy bajorországi kutatóerdő részét képezik.

A Sony felvállalta, hogy 2050-re termékei és üzleti tevékenységei teljes életciklusa során nulla környezeti lábnyomot hagyjon maga után. A Sony Interactive Entertainment elmondása szerint a Gold Standard szervezettől vásárolt szén-dioxid-kibocsátás-kiegyenlítést, ami a PlayStation konzolok 10 millió órányi használatából származó kibocsátásnak felel meg.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu