A háború elérte Ukrajnát, és a STALKER 2 szerzői segítséget kérnek az orosz invázióval szemben

A GSC Game World és a Frogwares arra szólítja fel a világot, hogy állítsák meg a ma kezdődött orosz agressziót.

 

A háború ismét megrázza Európát. Kora reggel óta az orosz hadsereg nagyszabású katonai műveletet indított Ukrajna ellen, amelynek következményei még messze nem ismertek. A volt szovjet köztársaság azonban ellenállásra készül, és ebbe a GSC Game World ( STALKER 2: Heart of Chernobyl) és a Frogwares is beletartozik , akik elítélték a támadást.

A mai naptól az Orosz Föderáció hivatalosan is háborúban áll Ukrajnával. Országunk robbanások és lövések zajára ébredt, de készen áll megvédeni szabadságát és függetlenségét, mert továbbra is erős és mindenre készen áll”. ” – olvashatjuk a Főtitkárság levelében. A jövő bizonytalan, de mi bizakodóak vagyunk és bízunk a fegyveres erőinkben és az Ukrajnába vetett hitünkben„.

A kijevi fejlesztőcsapat azzal folytatja üzenetét, hogy az egész iparágat – a játékosoktól az újságírókig – felszólítja, hogy osszák meg ezt az információt. „A fájdalmon, halálon, háborún, félelmen és embertelen kegyetlenségen keresztül Ukrajna kitart. Ahogy mindig is teszi” – zárják a Steamen megosztott üzenetüket.

A Frogwares ( Sherlock Holmes Chapter One ) a maga részéről néhány órával ezelőtt a Twitteren hagyott egy felhívást a világhoz, hogy kényszerítsék Putyint arra, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából. „Nem ülhetünk tétlenül. Oroszország megtámadja a hazánkat és megtagadja a szuverenitását. Megpróbálunk biztonságban maradni, de ez háború, nincs kétféleképpen: Mi egy békés nemzet vagyunk, és a függetlenségünk elnyerése óta eltelt évek alatt soha senkit nem támadtunk meg és nem fenyegettünk meg senkit.”

A GSC Game Worlddel ellentétben a Frogwares kihasználja üzenetét, hogy felismerje a nyilvánvalót: az ország jelenlegi helyzete megnehezíti a munkáját.

Valószínű, hogy a következő órákban több ukrajnai stúdióval rendelkező fejlesztőcsapat is nyilatkozni fog az ügyben. Köztük lehet a 4A Games is, akik bár évekkel ezelőtt üzleti tevékenységük nagy részét elköltöztették az országból, mégis az egykori szovjet köztársaság szülöttei. Mint James B. Jones felidézi, az elmúlt években az ország videojáték-iparának lendületes növekedése megszakadt.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu