A Steam Deck felhasználói Switch-játékokat emulálnak – a Nintendo máris blokkolja a videókat!

A Nintendo korábban sem mutatott túl sok toleranciát ezekkel a problémákkal kapcsolatban.

 

 

Minden gamer, aki ismeri a Nintendót, tudja, hogy a cég nagyon komolyan veszi a jogi kérdéseket, és az emulációt nem nézi jó szemmel a „Nagy N.” Az új Steam Deck tulajdonosai már elkezdtek videókat posztolni a kézikonzolról, miközben Marióval és társaival játszanak, a japán cég pedig gyorsan blokkolta a tartalmakat a közösségi médiából.

A videón a Super Mario Galaxyból készült felvételek voltak láthatóak

Az esetre konkrétan ThePhawx, egy több mint 50 000 feliratkozóval rendelkező YouTube tartalomkészítő hívta fel a figyelmet, aki egy Switch emulátor tesztelése közben posztolt egy videót a Steam Deckjéről. A videót előbb-utóbb kénytelen volt eltávolítani a csatornájáról, mert Nintendo-tartalmakat mutatott.

Mit mutatott a videó? A felvételek amellett, hogy útmutatóként szolgáltak mindazok számára, akiket érdekel az emulálás a Steam Deckjükön, megmutatták ThePhawxot, amint a Super Mario Galaxy Switchre elérhető változatával játszott, amely nem csak működőképes volt, de magasabb képkockasebességgel élvezhető, mint a Nintendo hibridjén elérhető hivatalos verzió.

A cég nem vár türelmesen, ha ilyen problémákról van szó, ezt már megmutatta, amikor 1300 olyan YouTube-videót távolított el, amelyek videójátékainak zenéit tartalmazzák. Egy másik hírhedtté vált eset Gary Bowseré volt, aki egy hackercsoport vezetője volt, akik Nintendo címek futtatására alkalmas eszközöket fejlesztettek és árultak.

Az emuláció témája nélkül is ígéretes játéktárral rendelkezik a Steam Deck, amely nem csak az azonos nevű platform jelenlegi könyvtárának élvezetét teszi lehetővé, de a Valve állítása szerint már több projekt is fejlesztés alatt áll, ráadásul a legutóbbi frissítéssel sikerült orvosolni a driftelés okozta problémát.

Forrás: Resetera

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu