Steam Deck: a driftelést javította a szoftveres frissítés

A Nintendónak lenne mit tanulnia a Valve-tól: a Steam Deck megjelenése után néhány nappal már orvosolták az analóg kar driftelését!

 

A Valve több felhasználótól is azt hallotta, hogy felbukkant a Steam Decken a driftelés hibája, ami azt jelenti, hogy az analóg kar magától megy tovább egy irányba, ha elengedtük már, vagy másik irányba tart karakterünk mint kellene. Ezt viszont Gabe Newellék nem hagyták figyelmen kívül, és a Twitteren Lawrence Yang, az egyik tervező közölte, hogy egy firmware frissítéssel meg tudták oldani a hibát.

Mint kiderült, a holtzónával kapcsolatban volt egy kisebb regresszió, így ezért történt a driftelés, nem pedig az elkopás miatt (ezért is volt példa mindössze napokkal a használat kezdete után rá!), és ezt a Valve gyorsan ki tudta javítani egy szoftveres frissítéssel, így Yang azt javasolja, hogy telepítsük a gyorstapaszt, és utána ilyen problémánk (ha volt!) nem lesz… ez egész ügyes.

És a Redditen már láthatjuk is, hogy az eddig felmerülő panaszoknak vége, így a Valve tényleg kijavította a hibát. Amúgy régebben Yazan Aldehayyat, a Valve egyik hardveres mérnöke az IGN-nek azt nyilatkozta, hogy rengeteget teszteltek a megbízhatósággal kapcsolatban, így az analóg karokat is nyúzták, nem is keveset. Úgy érezték már akkor is, hogy a teljesítmény jó lesz, az emberek pedig örülni fognak a jó vételüknek. Tudja, hogy idővel minden alkatrész elromlik, de szerinte a fogyasztók elégedettek lesznek a termékükkel…

Eközben pedig a Sony Interactive Entertainment alá tartozó Bungie tisztázta, hogy a Steam Deck nem támogatja a Destiny 2-t, sőt, annak Proton eszközén keresztül se nagyon próbálkozzunk a támogatottsággal. Windows-t kell használni a játékuk futtatásához, de aki a Steam Decken a SteamOS vagy a Proton révén próbálja játszani a stúdió játékát, nem fog tudni belépni, és rövid idő után ismét a játékkönyvtárában találja magát.

A végére hagytuk a poént, amit direkt lefordtva közlünk tőlük: „Azon játékosok, akik megpróbálnak kioldalazni a Destiny 2 nem támogatottságát, ki lesznek tiltva.” Nem túlzás ez egy kicsit?

Forrás: VGC, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu