Ed-0: Zombie Uprising: az első részletek az Edo-kori zombifelkelésről [VIDEO]

A D3 Publisher és a Lancarse (utóbbi a fejlesztő stúdió) korai hozzáféréssel próbálkozik először a roguelike túlélő akciójátékukkal.

 

Az Ed-0: Zombie Uprising Japánban játszódik, azon belül is egy kitalált Edo-korszakban (1603-1867, amikor is az ország elszigetelt volt). Több hordányi zombi lepte el az országot. Egyik dungeonfutam sem lesz ugyanolyan, és a mi döntéseinken múlik, hogy mi hogyan zajlik. Lesznek „az életben egyszer” kihívások is, ahol sokféle véletlenszerű elem és veszélyes ellenfél nyújtja majd a nehézségi szintet. Többféle élőhalott ellenfél lesz a „frissebb” japán zombiktól kezdve a „zombi ipari forradalom” során született külföldi behatolókig. Ahogy haladunk előre, többet is megnyitunk, és így a testreszabhatóság is kiterjed, plusz a nehézségi szintet is feljebb lehet csavarni.

A zombi ipari forradalom következtében a XIX. század elején a világ lakosságának 90%-a zombi lett, és az Edo sógunátus diplomáciája miatt Japán teljesen elzárkózott a többi országtól, így az országot úgy kezelik, mintha a civilizáció mögött egy lépéssel járna, ám a zárkózottság itt hasznos volt nekik, hiszen így a zombik veszélyétől is távol tudták tartani magukat. Az országot 1853-ban támadta meg egy külföldi hajó Yokohamában, és ezzel zárult Japán több mint 200 éves zárkózott korszaka. (A való életben is ekkor történt a nyitás, amikor az amerikai Matthew C. Perry négy hajós flottája bukkant fel az Edo-öbölben…)

Az Ed-0: Zombie Uprising először korai hozzáférésben rajtol el április 4-én 20 euróért (~7400 forintért) két játszható karakterrel (később jön egy harmadik is, továbbra is early accessben). Kapásból több mint tíz órányi játékmenettel jön a játék, amiben így három fő, öt mellékküldetés, illetve három bossfight lesz több mint 100 skillel és tárggyal. Minden véletlenszerűen generált lesz, a nehézségi szintet pedig finomhangolhatjuk. Sok meglepetés és kiszámíthatatlan veszély vár ránk.

Az Ed-0: Zombie Uprising tehát április 4-étől lesz elérhető Steam Early Accessben. Más platform nem jelentették be.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu